Ne aramıştınız

2 Aralık 2011 Cuma

KARNIYARIK

Aslında diyet karnıyarık da diyebiliriz. Çünkü patlıcanları kızartmadan, közleyerek kullandım. Elbette kızartmadaki lezzet zirvesine ulaşamaz ama yine de ona çok yakın bir yerde, damağınızı tatmin edecek bir lezzet sunabilir.
Malzemeler:
4 adet patlıcan
150-200 gr kadar kıyma
2 adet domates
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
1 kaşık salça
Tuz, baharat
Arzu edilirse kıyılmış maydanoz (ben tercih etmediğim için kullanmadım)
Yapılışı:
Patlıcanlar yıkanır ve fırında közlenir. Bu sırada kıymalı harç hazırlanır:
Kıyma, çok az yağ ile birlikte kavrulmaya başlanır. Pişmeye yakın, ince kıyılmış soğan ve sarımsak da eklenir ve birlikte iyice kavrulur. Küçük doğranmış domatesler ve salça da eklenip domatesler iyice yumuşayınca tuzu, baharatı ayarlanır. Altı kapatıldıktan sonra istenirse kıyılmış maydanoz da eklenir.
Közlenen patlıcanlar, ortasından bıçakla yarılıp kaşık yardımıyla arası açılır. Kıymalı harçtan yeteri kadar doldurulup fırın tepsisine dizilir (4 patlıcan kullandığım için küçük kare borcam yetti). Tepsiye, patlıcanların yarısından daha az seviyede su koyulur ve tepsinin üzeri, yemeğe temas etmeyecek şekilde alüminyum folyoyla kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 der.lik fırında pişirilir.