Ne aramıştınız

13 Haziran 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KARNABAHAR

Bu yemek harika oldu. Karnabaharı bir de böyle deneyeyim dedim. Ne iyi etmişim :) Hep kıymalı ya da tavuklu yapardım ama zeytinyağlısı çok daha lezzetliydi. Ayrıca, bazılarının karnabaharı sevmemesine neden olan hafif isli tadı da kalmamıştı.




Malzemeler:
1 küçük karnabahar
1 iri soğan
2 diş sarımsak
2 orta boy havuç
2 orta iri domates
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yeterince sıcak su
Yapılışı:
Karnabahar, çiçeklerine ayrılıp yıkanır. Domatesler soyulur ve küp küp doğranır. Soğan ve sarımsaklar küp küp doğranır. Havuçlar soyulup halka şeklinde doğranır Soğan ve sarımsak, 2-3 kaşık zeytinyağı ile tencereye alınıp kavrulur. Üzerine karnabahar eklenip birlikte biraz çevrilir. Karnabaharların yarısından biraz fazla sıcak su eklenip domatesler de üzerine yayılır. Kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir. En son üzerine ¼ çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilip tuzu ve karabiberi ayarlanarak altı kapatılır. Ilık olarak servis yapılır.

11 Haziran 2012 Pazartesi

DAMLA SAKIZLI VE LİMONLU MUHALLEBİ


Tatlı için söyleyecek pek birşey yok. Tadı nefis. Kullandığım malzemelerle 6 kase muhallebi çıktı. Ama ben porsiyonları biraz fazla tuttum. Normal ölçülerle 8 porsiyon çıkar.





Malzemeler: 
8 bardak süt
4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı pirinç unu
2 bardak şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 parça damla sakızı
Yapılışı:
Süt, şeker, nişasta, pirinç unu ve dövülüp toz haline getirilmiş damla sakızı tencereye koyulup topaklanmayacak şekilde çırpılır. Ocağa alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir. Göz göz olup kıvamını bulunca limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılır. Ocaktan alınır ve kaselere paylaştırılır.

YULAF ÇORBASI/ÇAKMA EZOGELİN


Yıllardır yaptığım, soğuk kış akşamlarında, bir dilim limon eşliğinde içimizi ısıtan bir çorba. Tadı ezogelin çorbasına çok benziyor.





Malzemeler:
1 bardak yulaf ezmesi
3-4 kaşık sıvıyağ
½ bardak domates püresi veya 2 kaşık salça
4 bardak sıcak su
Tuz, kuru nane
Yapılışı:
Yulaf ezmesi, sıvı yağda birazcık kavrulur (çok dikkatli olunmalı, yoksa hemen kararıyor). Üzerine salça veya domates püresi eklenip birlikte biraz çevrilir. Sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır (piştikçe yulaflar dağılmaya başlayacak). Bu aşamada tuz ve kuru nane eklenir. Birlikte 1-2 taşım kaynatılıp altı kapatılır.