Ne aramıştınız

10 Eylül 2012 Pazartesi

PİRİNÇ UNLU-KAKAOLU TOPKEK

Herkese merhaba. En son tarifimi taaaa 22 Haziran'da eklemişim. O günden bugüne çok şey oldu hayatımda. İşimden ayrıldım; ailece tatile gidip geldik; yeni bir işe girdim; aradaki zamanda (yaklaşık 2,5 ay kadar) hep oğluşumla birlikteydim. 6,5 yıldır, hiç bu kadar uzun süre birlikte vakit geçirmemiştik. İkimiz de çok mutluyduk. Sarılıp yattık, oyunlar oynadık, çizgi film izledik, etkinliklerimiz oldu, vs. Meğer ne güzel bir şeymiş çocuğuyla bu kadar birlikte olması insanın. Ben hep çalıştığım için böyle bir imkanımız olmamıştı bu zamana kadar. Allahım hiç kimseyi evladından ayırmasın, hepimizin evine dirlik-düzen, huzur, mutluluk ve bereket versin inşallah.
Daha sonra bilgisayarım formata gidip geldi. Ancak word programında sorun olduğu için epey süre kullanamadım, tarif ekleyemedim. Şimdi o sorun da halloldu. Artık sahalara geri dönüyorum :))) Tabi bir sürü de yeni denediğim tarifler oldu. kimi doğaçlama, kimi blog dünyasından. Ama büyük çoğunluğunun fotoğrafını bile çekmedim, unuttum. Aşağıdaki tarif de fotoğraflanmadan mideye indirilen lezzetlerden biri. Görüntüsü, olarak önceden tarifini verdiğim KAKAOLU TOPKEK ile aynıydı:
 
 Çok lezzetli olmuştu, pirinç ununun hafif pütürlü dokusu hissediliyordu kekte. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.
Malzemeler:
3 yumurta
1-1,5 bardak şeker
½ su bardağı yoğurt suyu
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı ılık su
1 cup pirinç unu
2 cup un
3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
½ çay kaşığı karbonat
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Yapılışı:
Fırınımızı 170 der.ye ayarlayıp ısıtalım.Her zamanki gibi tüm malzemelerimizin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim (kullanacağımız su ılık olacak). Kuru malzemeleri (un, pirinç unu, kakao, karbonat, vanilya) kabartma tozu) birlikte eleyerek bir kenara alalım. Çırpma kabımıza yumurtaları kırıp çırpalım. Üzerine ılık su, şeker, yoğurt suyu ve sıvıyağı da ilave edip iyice çırpalım. En son kuru malzemeleri ekledikten ve birlikte çırptıktan  sonra hamuru ister yağlanıp unlanmış büyük kalıba, ister muffin kalıplarına boşaltalım. 170 der.de, kürdan testini geçene kadar pişirelim.
 
Not: Bilmediğim bir sebepten dolayı, 1-2 sefer, mayaladığım yoğurt sulu olmuştu. Ben de yoğurt suyunu hamur işlerinde süt veya yoğurt yerine kullanarak değerlendirdim ve iyi sonuçlar aldım.