Ne aramıştınız

24 Ocak 2011 Pazartesi

TAVA PİZZASI

Çok kolay ve bir o kadar da lezzetli bir pizza. Tarifi bir forum arkadaşımdan aldım.
Malzemeler:
Hamur için:
1 yumurta
2 kahve fincanı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
5 kahve fincanı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu

Üzerine:
Salam, sucuk, sosis, mısır, zeytin, biber, mantar ne isterseniz kullanın. Ben siyah zeytin, mısır, sucuk (normalde yağsız kıymayı daha çok tercih ederim ama kahvaltıya yapınca sucuk ekledim) kullandım.
Yapılışı:
Öncelikle sucuğu doğrayıp tavada yağsız olarak birkaç dakika pişirdim. Zeytin ve mısırla karıştırıp kenarda beklettim. Ardından hamuru yoğurdum (kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak oluyor). Teflon tavayı tereyağıyla azıcık yağladım ve hamuru tavaya yaydım. Daha sonra domates salçasını çok az suyla ezip hamurun üzerine sürdüm ve kekik serptim. Üst harcını her tarafına yaydıktan sonra En üstüne bolca kaşar rendesi serpip tavanın ağzını kapattım. Ocağın en büyük gözünde ve kısık ateşte pişirdim (altını kontrol ettiğimizde hamurun piştiğini görene kadar). Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yaptım.

SU MUHALLEBİSİ

Tarif Lezzet Gemisi'nden. Biz çok beğendik. İnanılmaz hafif oldu. Ama eğer siz tatlıyı çok şekerli severim diyorsanız bu tarif size göre değil. Tadanlar ve beğenenler varsa Adana yöresine ait bicinin kardeşi olduğunu hemen anlayacaktır.
Malzemeler:
Muhallebi için:
3,3 bardak süt
3,5 bardak su
1 bardak nişasta(istediğiniz çeşit olabilir, ben patates nişastası kullandım)
Şerbeti için:
1,5 bardak toz şeker
2 bardak su
1 çay bardağı gül suyu
Yapılışı:
Süt, su ve nişastayı tencereye alıp topaklanmaması için karıştırarak muhallebiyi pişirin. Ardından kalıba ya da tepsiye boşaltın. Biraz soğuyup oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar bekletin. Şerbeti için gereken malzemeleri ısıtmadan-pişirmeden karıştırarak şekeri eritin. Muhallebiyi dilimleyip şerbeti üzerine dökün. Daha sonra muhallebiyi tabaklara alıp üzerine birkaç kaşık şerbet gezdirin pudra şekeri serperek servis yapın.