Ne aramıştınız

7 Şubat 2012 Salı

KIYMALI-SEBZELİ MEKSİKA FASULYESİ

Denenmesi gereken lezzetli bir yemek. Benim gibi kuru fasulye sevmeyenler için de iyi bir alternatif ayrıca.
Malzemeler:
1 bardak meksika fasulyesi (kuru haliyle)
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
200 gr kadar kıyma
Arzu edilen miktarda salça
Tuz, baharatlar (karabiber ve kimyon kullandım)
Sıvıyağ
Yapılışı:
öncelikle fasulyeleri yıkayıp haşlayalım. Onlar haşlanırken sebzelerimizi hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayalım. Sarımsakları ince ince doğrayalım. Havuçları ve patatesleri soyup istenen irilikte doğryalım. Kıymamızı sıvıyağ ile birlikte tencereye alıp kavurmaya başlayalım. Rengi değişince (tam pişmesini beklemeden) soğan ve sarımsağı ilave edip soğanlar biraz yumuşayıncaya kadar karıştırarak kavuralım. Salçamızı da ekleyip kavurmaya devam edelim. En son havuç ve patatesleri ekledikten sonra birkaç kez çevirip üzerine 1/2 bardak kadar su ilave edip kapağını kapatalım. Haşlanan fasulyeleri süzüp, rengi çıkmayana kadar yıkayalım. Kıymalı harcın üzerine ekleyelim. Bir miktar su ilavesiyle ve tuz ve baharatların ayarlanmasıyla tencerenin kapağını kapatıp birkaç taşım kaynamasını ve lezetlerin birbirine karışmasını sağlayalım.

SEBZE SALATASI

Enfes bir salata bu. Et yemeklerinin yanına da, çay davetlerine çok yakışıyor. Kesinlikle denenmeli.
Malzemeler:
2 adet kabak
2 adet dolmalık yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2adet havuç
1/2 bardak mayonez
1 bardak yoğurt
2-3 diş sarımsak (iyice dövülmüş olacak)
Tuz
Baharatlar (karabiber ve kuru nane kullandım)
Sıvıyağ
Yapılışı:
Biberlerin çekirdekli kısımları çıkarılır. Havuçların kabuğu soyulur. Tüm sebzeler jülyen doğranır. Bir tavaya 2-3 kaşık sıvıyağ koyulur. Öncelikle havuçlar eklenir. Hafifçe renk bırakana kadar sotelenir. Ardından kabak ve biberler de ilave edilir. Hep birlikte çevirerek sotelenmeye devam edilir. Sebzeler diriliklerini tam kaybetmeden ocaktan alınır. Onlar soğurken, bir kasede dövülmüş sarımsak, mayonez, yoğurt, yeterince tuz ve baharatlar birlikte çırpılıp homojen bir karışım elde edilir. Soğuyan sebzeler de ilave edilip karıştırılır.

6 Şubat 2012 Pazartesi

BİR DUAYI ÇOK GÖRMEYECEĞİNİZİ BİLİYORUM

Blogumda şimdiye tariften başka birşey yayınlamadım. Yayınlamayı da düşünmüyordum. Ama aşağıdaki linkteki yazıyı okuyunca, hasta bir annenin yavrusu içn endişelerini, ona sevgisini okuyunca mutlaka paylaşmalıyım dedim. Böylece çok daha fazla kişiye ulaşabilirim, çok daha fazla kişi dua edebilir o anne için dedim. İçüm parçalanarak, yüreğim dağlanarak okudum yazdıklarını. Üstelik tam da anne bunları yazarken ezan okunduğu, ben de okurken ezan okunuyordu. Yüreğimin derinliklerinden, en içimden bir dua gönderdim rabbime. Kabul olması ve anne oğulu birbirine bağışlaması dileklerimle...


http://atakan310309.wordpress.com/2012/02/03/seyahate-giden-anne-gibiyim/#comment-194