Ne aramıştınız

20 Mart 2012 Salı

HAMUR KIZARTMASI YA DA YOĞURTLU PİŞİ

lezzethane'den aldığım tarifle yaptım. Pazar kahvaltısında bayıla bayıla yedik. Kuşburnu marmelatıyla çok yakıştı özellikle.
Malzemeler:
1 yumurta
2 Türk kahvesi fincanı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Yoğurt ve yumurtayı çırpıp diğer malzemeleri de ekleyerek hamuru hazırlayalım. 10 dk kadar dinlendirip, merdaneyle yaklaşık 1/2 cm kalınlığında açalım. Çay bardağıyla yuvarlaklar elde edip kızgın sıvı yağda  kızartalım. Dikkat edelim; çabuk piştiği için fazla kararabilir. 




Not:Ortada gördüğünüz 2 tanesini, kenarlardan artan parçaların içine beyaz peynir koyarak börek şeklinde yaptım. Onlar da nefis oldu.

BAHARATLI TAVUK

Malzemeler:
2 adet tavukgöğsü
1/2 bardak kadar domates püresi ya da 1-2 kaşık salça
1 bardak su
tuz
Baharatlar ( köri, zerdeçal, karabiber, toz zencefil, yenibahar)
Yapılışı:
Tavukları kuşbaşı doğrayıp, 2-3 kaşık sıvı yağda hepsinin rengi beyazlaşana kadar soteleyelim. Salça veya domates püresiyle birlikte biraz daha çevirelim. 1 bardak suyu ekleyip, su buharlaşana kadar, orta ateşte iyice pişirelim. Tuzunu ve baharatını ayarlayıp altını kapatalım. İster yeşillikler ve domates eşliğinde dürüm olarak, ister alakart servis yapalım.