Ne aramıştınız

23 Ekim 2010 Cumartesi

ELMALI REVANİ

Tarif YEŞİL KİVİ'den. Uzun zamandır denemek istiyordum. bugüne kısmetmiş. Tavsiye edebileceğim farklı bir tadı var.

MALZEMELER:
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • 1′er paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • 2 tane elma
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/4 limon suyu rendesi
YAPILIŞI:
  1. Şerbet için su ve şekeri karıştırıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika daha kaynatın ve limon suyunu sıkarak ocaktan alıp ılımaya bırakın
  2. Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın.
  3. Elma ve tarçın hariç tüm malzemeyi katarak tekrar çırpın.
  4. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin, tarçınla beraber hamura katıp tahta kaşıkla karıştırın.
  5. Yağlanmış kalıba hamuru döküp 180 dereceli önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Hamur ılıyınca dilimleyip ılık şerbeti dökün. Şerbetini çekince servis edin.
Not: Bardak 200 gr lık.

DEREOTLU-PEYNİRLİ POĞAÇA

Çok kolay bir tarif. Hafta sonukahvaltısı ya da ani misafir için 10 dk da hazırlayıp fırına verebilirsiniz. Lezzeti de yerinde oluyor.
Malzemesi:2 yumurta  (birinin sarısı üzerine)
150 gr margarin ya da tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kadar beyaz peynir( ben çökelek ya da kaşar da ekliyorum)
2.5 su bardağı kadar un
1 pkt kabartma tozu
İnce doğranmış dereotu isteğe bağlı(maydanoz, taze soğan)
Ben biraz da mahlep, karabiber ve yeni bahar ekledim hamura

Yapılışı
Tüm malzemeler yoğurulup hamur elde edilir. İsteğe göre yağlanmış tepsiye dökülür ya da yuvarlayıp şekil verilir. 180 derecede 15-20 dk pişirilir.

20 Ekim 2010 Çarşamba

PORTAKALLI KEK

Bu tarifi nereden aldığımı hiç hatırlamıyorum ama kış için güzel bir tarif. Malum önümüz kış. Bol bol portakal yiyeceğiz.
Malzemeler:
3 yumurta
1 bardak süt
1 bardak portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
½ bardak sıvıyağ
1 bardak şeker
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (2 bardak kadar)
YapılışıYumurta ve şekeri pürüzsüz olana dek mikserle karıştırın. Süt, sıvıyağ, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip yavaş yavaş karışıma ekleyin.
Yağlanmış yuvarlak kek kalıbınıza karışımı boşaltın. Önceden 180 C ısınmış fırında 40 dakika yahut altın gibi olana dek pişirin.

18 Ekim 2010 Pazartesi

KAHVELİ KEK



Bu tarifi nereden aldığımı hatırlayamadım bir türlü. Not da almamışım. Ama denemenizi tavsiye edebileceğim farklı bir lezzet.
MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 1,5 su b. toz şeker
  • 1 çay b. sıvıyağ
  • 1 su b. neskafe
  • 2 çorba k. kakao
  • yarim su bardağı ceviz
  • 1 p. kabartma tozu
  • 1 p. vanilya
  • aldigi kadar un
HAZIRLANIŞI
  • Yumurtları,toz şekeri çırpın.
  • üzerine sıvıyağ ve bir bardak soğumuş neskafeyi ekleyip çırpın.
  • Kakaoyu,cevizi,vanilyayı ve ununuzu da yavaş yavaş ekleyip çırpın.
  • Üzerine kabartma tozunu ekleyip yine karıştırın.
  • Kek kalıbına boşaltıp üzerine ben ceviz. badem,vs. serpin.
170 derecede pişirin.

KOLAY POĞAÇA


Hem kolay hem de lezzetli bir poğaça bu. Hafta sonu kahvaltılarına ve ani gelen misafire hazırlamak için birebir. Ben pazar kahvaltısına hazırladım. Sıcak sıcak çok güzel oldu. Tarifi bir forum arkadaşımdan almıştım.
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 tutam tuz
aldığı kadar un
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. İçine isterseniz evdeki malzemelere göre bir harç hazırlayıp koyun( peynir-maydanoz, patates, kıymai zeytin), isterseniz de boş olarak yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış tepsiye dizerek 170-180 derecede pişirin.