Bu tarifi nereden aldığımı hiç hatırlamıyorum ama kış için güzel bir tarif. Malum önümüz kış. Bol bol portakal yiyeceğiz.
Malzemeler:
3 yumurta
1 bardak süt
1 bardak portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
½ bardak sıvıyağ
1 bardak şeker
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (2 bardak kadar)YapılışıYumurta ve şekeri pürüzsüz olana dek mikserle karıştırın. Süt, sıvıyağ, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip yavaş yavaş karışıma ekleyin.
Yağlanmış yuvarlak kek kalıbınıza karışımı boşaltın. Önceden 180 C ısınmış fırında 40 dakika yahut altın gibi olana dek pişirin.
1 bardak süt
1 bardak portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
½ bardak sıvıyağ
1 bardak şeker
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (2 bardak kadar)YapılışıYumurta ve şekeri pürüzsüz olana dek mikserle karıştırın. Süt, sıvıyağ, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip yavaş yavaş karışıma ekleyin.
Yağlanmış yuvarlak kek kalıbınıza karışımı boşaltın. Önceden 180 C ısınmış fırında 40 dakika yahut altın gibi olana dek pişirin.
e bunun devami nerde?
YanıtlaSilhiç farkında değildim yarım bıraktığımın. yoğun çalışınca kafam çok karışıyor. tam buraya bakarken başka iş giriyor araya. portakallı kek de arada kaynamış demek.
YanıtlaSilmis gibi portakal kokar
YanıtlaSilelinize sağlık
sevgiler
teşekkür ederim. hem de nasıl güzel koktu.
YanıtlaSil