Malzemeler:
Muhallebisi için:
1 lt süt
1 bardak un
Yeterince kakao (markalara göre verdiği renk değişebiliyor)
Yeterince toz şeker (ben çok şekerli sevmediğim için azar azar ekliyorum. Miktar zevkinize kalmış)
1 kaşık tereyağı
Krem şanti için:
2 pkt toz krem şanti
1 bardak soğuk süt
Dış kaplaması için: Bol miktarda hindistan ceviz (aslında sevmiyorum hindistan cevizini ama en güzel görüntüyü de o veriyor kakaolu tatlılarda)
Yapılışı:
Öncelikle tepsimizin tabanını, boşluk kalmayacak şekilde hindistan ceviziyle kaplayıp bir kenarda bekletelim. Muhallebi için tüm malzemeleri tencereye alıp, ocağın altını çok açmadan sürekli karıştırarak pişirelim. Yeterince kıvam alıp göz göz kaynayınca ocağı kapatalım, tereyağını ekleyelim ve mikserle 10 dk kadar çırpalım. Ilımış olan muhallebiyi yavşça hindistan cevizinin üzerine yayalım. Buzdolabında birkaç saat soğutalım.
Bu arada krem şantiyi de sütle çırpı dolapta soğutalım.
Yeterince toparlanmış olan muhallebinin üzerini krem şantiyle kaplayıp istediğimiz boyutta dilimleyelim ve rulo yapalım (ben büyük fırın tepsisine dökmüştüm. 12 rulo çıktı).
Ne aramıştınız
22 Temmuz 2011 Cuma
21 Temmuz 2011 Perşembe
ACİL DURUM PİZZASI
Yemeğim olmadığı birgün iş çıkışı en çabuk ne hazırlayabilirim diye düşünürken böyle bir tarif uydurdum. Biz çok beğendik. Umarım siz de dener ve beğenirsiniz.
Malzemeler (hamur için):
2 yumurtanın beyazı
1 bardak süt
2 kaşık tereyağı
1 cup beyaz un
2 cup tam buğday unu
½ pkt kabartma tozu
Tuz, kuru kekik, karabiber, toz zencefil, mahlep
Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılıp ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Ardından hamur merdaneyle tepsi büyüklüğünde açılır ( ben yuvarlak büyük borcama yaptım. Hamur kalın oldu. Siz daha büyük bir tepsi kullanabilir ya da malzemeleri azaltabilirsiniz ) . Yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üzeri için 2 kaşık kadar salça biraz sulandırılır ve hamurun üzerine sürülür. En üste istenen malzemeler yerleştirilip 160 der. lik önceden ısıtılmış fırına verilir ( ben çok acelem olduğu için çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin ve domates dilimleri kullandım sadece. Adı üstünde “acil durum” pizzası). Hamur ve üst malzemesi piştikten sonra kaşar rendesi serpilir tekrar fırına verilir. Kaşar kızarınca fırından alınıp dilimlenerek servis yapılır.
SÜTLÜ-YUMURTALI-PEYNİRLİ EKMEKLER
Malzemeler:
Dilimlenmiş ekmek ( ben trabzon ekmeği kullandım)
Süt
Yumurta (ben malzemeye göre 2 tane kullandım)
Rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir
Yapılışı:
Tüm malzemeleri çırpıp ekmekleri içine batırdım. Biraz harcı çekmesini sağladım. Yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizip 170 der.de kızarıncaya kadar pişirdim.
Dilimlenmiş ekmek ( ben trabzon ekmeği kullandım)
Süt
Yumurta (ben malzemeye göre 2 tane kullandım)
Rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir
Yapılışı:
Tüm malzemeleri çırpıp ekmekleri içine batırdım. Biraz harcı çekmesini sağladım. Yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizip 170 der.de kızarıncaya kadar pişirdim.
Etiketler:
doğaçlama tariflerim,
kahvaltılıklar
17 Temmuz 2011 Pazar
SÜTLÜ BALKABAĞI ÇORBASI
Kışın yaptığım bir çorbaydı. Eklemek bugüne kısmetmiş.
Malzemeler:
2 dilim balkabağı (soyulup doğranmış)
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 kaşık sıvıyağ
2 bardak süt
1 bardak et suyu
Tuz, Karabiber
Üzeri için: tereyağı ve kırmızı toz biber
Yapılışı:
Tencereye sıvıyağı alıp, soğan ve sarımsağı biraz soteledim. Üzerine doğramış olduğum kabakları ekleyip biraz daha çevirdim. Suyu ekleyip tencerenin ağzını kapattım ve kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirdim. Kabaklar iyice yumuşayınca ocağı kapattım ve tenceredki karışımı blendırdan geçirdim. Tekrar tencereye alıp üzerine sütü ilave ettim. 1-2 taşım kaynatıp, karabiberini ve tuzunu ayarlayıp altını kapattım. KAselere aldıktan sonra biberli tereyağı eşliğinde servis yaptım.
Malzemeler:
2 dilim balkabağı (soyulup doğranmış)
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 kaşık sıvıyağ
2 bardak süt
1 bardak et suyu
Tuz, Karabiber
Üzeri için: tereyağı ve kırmızı toz biber
Yapılışı:
Tencereye sıvıyağı alıp, soğan ve sarımsağı biraz soteledim. Üzerine doğramış olduğum kabakları ekleyip biraz daha çevirdim. Suyu ekleyip tencerenin ağzını kapattım ve kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirdim. Kabaklar iyice yumuşayınca ocağı kapattım ve tenceredki karışımı blendırdan geçirdim. Tekrar tencereye alıp üzerine sütü ilave ettim. 1-2 taşım kaynatıp, karabiberini ve tuzunu ayarlayıp altını kapattım. KAselere aldıktan sonra biberli tereyağı eşliğinde servis yaptım.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)