Ne aramıştınız

22 Haziran 2013 Cumartesi

KAHVALTILIK ACI SOS

Nefis bir tarif geliyor. Tamamen uydurma ve çok lezzetli. Kahvaltı sofraları için çok güzel bir ikram. Ama sarımsaklı olduğu için hafta sonu kahvaltılarında tüketmek daha uygun olur. Ölçülerde istediğiniz gibi oynama yapabilirsiniz. Ben, kendi kullandığım ölçüleri veriyorum. Bu arada benim salçam biraz tuzlu olduğu için ekstradan tuz ekleme ihtiyacı duymadım.





Malzemeler:
3 tepeleme yemek kaşığı acı salça
3 diş sarımsak
2 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş olacak)
5-6 dilim beyaz peynir
2-3 kaşık zeytinyağı
1/4 limonun suyu
1/2 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 /2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 yemek kaşığı kuru nane
Kimyon, karabiber
Yapılışı:
Sarımsak ve domates, rondoda iyice çekildikten sonra diğer tüm malzemeler eklenir. Birlikte biraz daha çevrilir. Acı sosumuz artık hazır. Cam bir kavanoza koyup ağzı kapalı olarak buzdolabında saklayabiliriz. Ben daha uzun süre bozulmadan saklamak için kavanozdaki sosun üzerini z.yağı ile örttüm.

DÖNÜŞ

Herkese merhaba.
       Blogumu açtığımdan beri bu kadar uzun ara vermek zorunda kalmamıştım. Küçük küçük o kadar çok nedenim var ki bunun için. Öncelikle oğlum bu yıl 1. sınıftaydı. Meğer hem anne hem de çocuk için çok yıpratıcı bir süreçmiş. Oyun çağındaki çocuğu derse adapte etmek çok zor gerçekten. Ders çalışmaya başladığımızın 5. dakikasında oğlumun hayal dünyasına dalıp da çıkardığı "cuuuuv cuuuuv" tarzı sesler, beni her seferinde zora sokmuş olsa da oyun oynamak onun ihtiyacı sonuçta. Eşim de akşamları geç saatlere kadar çalıştığı için, oyun, ders, uyku saati arasındaki dengeyi sağlamak, her sabah okul hazırlığı için koşturmak, vs çok yordu beni çok. Ama kazasız belasız karnemizi aldık Allah'a şükürler olsun.
       Ben de yeniden üniversite okuma hevesine kapılıp açıköğretim fakültesine kayıt yaptırdım. Çok istiyordum. Ama bunun için -oğlumun okulundan dolayı- yanlış bir zaman seçmişim. Ne yapayım! Yıllardır istediğim bir şeydi ve daha fazla ertelemek istemedim. Çok şükür kırık notum olmadan geçtim 2.sınıfa. Tabi bu, işimden ve oğlumdan arta kalan tüm zamanlarda ders çalışmaya mal oldu bana.
       Oturduğum yerde yaşadığımız bir elektrik kesintisinden sonra elektriğin yüksek voltajla gelmesi sonucu bilgisayarımın bazı parçaları yandı. Servise gidip geldiğinde ise içindeki tüm dosyalarımın kaybolduğunu gördüm. Tariflerim, tarif fotoğraflarım, en önemlisi de aile fotoğraflarımız, videolarımız her şey gitmişti. Çok çok üzüldüm tabi ama elden gelen bir şey yoktu. Dosyalar kurtarılamamıştı. Geride sadece birkaç tarifimin fotoğrafı kalmıştı ama onların da tarifi gitti bilgisayarda. Hepsi doğaçlama tariflerdi. O yüzden elimde kalan birkaç fotoğrafı tarifsiz olarak sadece isimleriyle yayınlayabileceğim maalesef.
      Bu arada tabi önceki postumda da yazdığım gibi çok yoğun bahar alerjisinden ve bahar yorgunluğundan da muzdariptim. Şimdi biraz daha iyiyim ama ilacımı bir gün aksatsam tıkanıp kalıyorum hala. Kış gelse de rahatlasam diyorum. Zaten yaz sıcağını hiç sevmem.
      Özetle bu yılı ben böyle geçirdim. Çok şükür aşılamayacak zorluklar değildi hiç biri. Sadece biraz yorulmak gerekiyordu o kadar.
     Şimdi sahalara geri dönüyorum :) Belki eskisi kadar sık post hazırlayamam ama arada yazarım artık. Herkese sevgilerimi gönderiyorum....