Ne aramıştınız

13 Nisan 2012 Cuma

KIYMALI-SÜTLÜ TARHANA ÇORBASI

Ev tarhanamı kendim yaptığımdan daha önce bahsetmiş, yapım aşamalarını da BURADA anlatmıştım. Farklı olarak bu kez su yerine sadece süt kullandım, kıyma ekledim. Çok çok nefis oldu. Hatta tarhananın en güzel haline ulaştım diyebilirim. 
Tarifimi sevgili  ÇAÇARON BLOG'un ev sahipliğini yaptığı ÇORBALARIMIZ etkinliğine gönderiyor ve kendisine kolaylıklar diliyorum.



Malzemeler:
5 yemek kaşığı tarhana
2 yemek kaşığı kadar kıyma
2 yemek kaşığı salça
5 bardak süt
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Öncelikle kıymamızı, 2 kaşık kadar sıvı yağda kavuralım. Kıymanın rengi tamamen değiştiğinde tarhanayı ekleyip 2-3 dk daha kavuralım. Salçayı ilave edip biraz daha çevirdikten sonra sütü ekleyelim. Karıştırarak pişirelim. En son olarak tuzunu ve karabiberini ayarlayıp altını kapatalım. Sıcak sıcak servis yapalım.
Ben sürekli karıştırmadığım için, dibinde biraz topaklanma oldu. Blendırdan geçirdim. İpek gibi yumuşacık bir çorba oldu.

10 Nisan 2012 Salı

TAHİNLİ KAHVELİ KURABİYE


İçi Osmaniye'nin bayram kömbesi kıvamında, dışı kıtır bir kurabiye. Her ısırışta, kahvenin nefis aroması ağıza yayılıyor. 



Malzemeler:
2 yumurta
½ su bardağı tahin
½ su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı granül kahve
2,5 cup un
Yapılışı:
Yumurta, pudra şekeri, kahve, tahin ve sıvıyağ, homojen bir hale gelene kadar iyice karıştırılır. Üzerine un eklenip yoğrulur. İstenilen şekil verilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Fırın 175-180 der. ye ayarlanıp, kurabiyelerin üzeri çok hafif pembeleşene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.