Ne aramıştınız

2 Mart 2012 Cuma

KIYMALI KABAK YEMEĞİ

Malzemeler:
5 adet kabak
200 gr kadar kıyma
1 adet iri kuru soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 adet domates
1 kaşık salça
Tuz, kuru nane, karabiber
Yapılışı:
Kıyma, biraz sıvı yağda kavrulmaya başlanır. Kabaklar uzunlamasına 4 e bölünüp doğranır. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak da kıymaya eklenip, birlikte kavurmaya devam edilir. Salça ve kabaklar ilave edilip yeterince su eklenir. Domatesler soyulup yemeklik doğranır. En üste yayılır. Tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir. En son tuzu ve baharatı eklenip altı kapatılır.

TAVUKLU TÜRLÜ

Yazdan kalma bu tarif, arşivimde bekliyormuş ama ben yeni farkettim. Türlüye tavuğun, kırmızı etten daha çok yakıştığını düşünüyorum.
Malzemeler:
2 adet tavukgöğsü
2 adet patlıcan
2 adet patates
Taze fasulye
4-5 adet domates
1 adet iri kuru soğan
3-4 diş sarımsak
2 kaşık salça
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Sebzeler soyulup, yemeklik doğranır. Tavukgöğsü küp küp doğranıp 4-5 kaşık sıvı yağda sotelenir. Üzerine, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak eklenir. Soğanlar şeffaflaşınca salça ve sebzeler eklenir. Bir süre kavrulur. Tuzu ayarlanıp üzerine sıcak su eklenir, tencerenin kapağı kapatılır, ocak kısılır. Domatesler soyulup doğranır ve üzerine eklenir. Kısık ateşte pişirilir. En son karabiber serpiştirilir ve ocak kapatılır.

28 Şubat 2012 Salı

KREMALI MANTAR

Et yemeklerinin yanına çok çok yakışan bir lezzet. Yapımı da çok da kolay. 
Malzemeler:
Kültür mantarı
Süt kreması
Sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Fırın, 180 der.ye ayarlanıp ısıtılır. Mantarlar irice doğranıp çok az sıvı yağda, suyunu salıp tekrar çekene kadar sotelenir. Tuzu ve karabiberi eklenir. Fırın kaplarına paylaştırılır. Üzerine sıvı krema gezdirilip fırına sürülür. Üzeri kızarınca alınıp, sıcak sıcak servis yapılır.

KEREVİZLİ, YER ELMALI, BROKOLİLİ TARHANA

Ben bu kış çorbaya taktım. Hem oğlum ve eşim sevdiği, hem de yoğun iş ve okul temposunun ardından midemizi ve bedenimizi rahatlattığı için... Bu da yine çok severek içtiğimiz, evimizde sık sık pişen tarhanaya farklı bir lezzet getirmek için hazırladığım çorba.
Malzemeler:
5-6 adet yer elması
1 adet kereviz
4-5 kaşık sıvı yağ
4-5 kaşık tarhana
2 kaşık salça
Et suyu
Tuz, baharat (karabiber, toz zencefil, kuru nane kullandım)
Yapılışı:
Kereviz ve yer elması soyulup doğranır. Sıvı yağda biraz yumuşayana kadar sotelenir. Tarhana eklenip kavrulmaya devam edilir. Salçayla birlikte de kavrulduktan sonra üzerine su ya da et suyu eklenir. Kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. İyice piştikten sonra blendırdan geçirilir. Tuzu, baharatı ayarlanır. Kıvamı çok koyu olursa tekrar su eklenip kaynatılabilir (ben 1 bardak suya, 1 yemek kaşığı tarhana olarak ayarlıyorum).

27 Şubat 2012 Pazartesi

KEDİDİLİ BİSKÜVİYLE YALANCI EKLER


Yapımı çok kolay bir tatlı-pasta. Elbette ki gerçek ekler pastanın yerini asla tutmaz ancak oğlum gibi ekler pasta krizine giren birini çabuk yoldan kandırabilir.
Malzemeler:
1 pkt kedidili bisküvi
Bisküvileri ıslatmak için 1 bardak süt
Arası için 1 pkt damla sakızlı crem ole
Üzerine 1 pkt çikolatalı puding
Crem ole ve pudingi hazırlamak için süt
Yapılışı:
Kedidili bisküvilerin yarısını sütle teker teker batırıp tepsiye dizelim (süte batırıp çıkarmamız bir olacak, içinde hiç beklemeyecek). Üzerine, tarifine göre çırptığımız crem oleyi yayalım. Kalan bisküvileri de ıslatıp crem olenin üzerine dizelim. Çikolatalı pudingi, paketin üzerindeki tarife göre pişirip, çırparak ılıtalım. Bisküvilerin üzerine yayalım. 1/2-1 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis yapalım.

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇLU KABAK

Çoook leziz, çoook hafif. Kısaca tam anlamıyla damağınızı tatmin edecek bir diyet yemeği. Şekil için fikri lezzetlisomunlar.blogspot'tan aldım. Böylece evdeki jülyen soyma-doğrama aletini de ilk kez kullanmış oldum. Şunu söylemeliyim ki o aleti kullanmak o kadar da pratik değil. ben bir dahaki sefere bıçak kullanmayı tercih edeceğim sanırım.
Malzemeler:
4-5 adet yeşil kabak
2 adet havuç
1 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı pirinç
Zeytinyağı
Dereotu
Tuz
Yapılışı:
Kabak ve havuçlar jülyen doğranır. Soğan ve sarımsak, küçük küçük doğranıp 2 kaşık sıvı yağda sotelenir. Soğanların rengi değişince Kabak ve havuç eklenir. Karıştırarak sotelenir. Renkleri hafif değişince, yıkanıp süzülmüş pirinç ve 1/2 su bardağı su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır, ocak kısılır. Pirinçler pişip, sebzeler de yumuşayınca, üzerine zeytinyağı gezdirilir, kıyılmış dereotu serpiştirilir. Nazikçe karıştırılıp ocak kapatılır. Ilık olarak servis yapılır.