Ne aramıştınız

1 Haziran 2012 Cuma

ÇİLEK SOSLU YALANCI TAVUKGÖĞSÜ


Misss gibi çilek kokusu ve lezzetiyle nefis ve hafif bir tatlı. Tavsiye ederim.




Malzemeler:
Muhallebisi için:
1 lt süt
1 su b. un
1 su b. şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Çilek sosu için:
1 bardak çilek püresi
1 bardak su
2 yemek kaşığı nişasta
½ bardak şeker
Yapılışı:
Muhallebi için; tereyağı hariç diğer malzemeler iyice çırpılıp ocağa alınır. Sürekli karıştırılarak uygun kıvama gelene kadar pişirilir. En son tereyağı eklenir ve ocaktan alınır. Mikserle 10-15 dk kadar çırpılır. Suyla çalkalanmış kaba dökülüp üzeri düzeltilir ve ılımaya bırakılır.
Çilek sosu için; tüm malzemeler bir tencereye alınıp karıştırılarak pelte kıvamında pişirilir. Ilımış olan muhallebinin üzerine düzgünce yayılır. Oda ısısına gelince buzdolabına kaldırılıp 2-3 saat bekletilir. Dilimlenip arzu edildiği gibi süslenerek servis yapılır.

30 Mayıs 2012 Çarşamba

YEŞİL ERİK MARMELADI ve ERİK ŞERBETİ


Elimde fazlaca bulunan yeşil eriği değerlendirmek için reçel yapmaya karar verdim. Ama daha önce hiç reçel yapmamış olan ben, beceremedim tabi. Öncelikle internetten kısa bir araştırma yaptım, baktım ki tariflerin ölçüleri birbirinden çok farklı. Ben de madem öyle kafama göre takılayım dedim. Güya reçel yapacağım ya; benim erikler mecburen marmelada dönüştü, kalan epey fazla miktardaki suyu da, erik şerbetine. Kötü mü oldu? Kesinlikle hayır. Marmelat nefis oldu ve yaz sıcakları için de mis gibi erik aromalı, ev yapımı içeceğimiz hazır. Bir daha yapacak olsam, yine aynı ölçüleri kullanıp reçel yerine marmelat yaparım.







Malzemeler:
1 kg yeşil erik
1,5 kg kadar şeker
8 su bardağı su
½ limonun suyu
1 çubuk tarçın
8-10 kadar tane karanfil
8-10 kadar tane karabiber
5-6 yaprak taze nane
Yapılışı:
Şeker, su, nane, tarçın, karabiber ve karanfiller tencereye alınıp kaynamaya bırakılır. Fokurdayınca, erikler ilave edilir ve erikler iyice yumuşayana kadar pişirilir. Altını kapatmadan limon suyu eklenip bir iki taşım kaynatılır ve ocak kapatılır. Pişen erikler, suyun içinden alınıp süzgeçten geçirilirek marmelat elde edilir. Cam bir saklama kabına alınarak buzdolabına kaldırılır.
Şerbet için kalan sıvı da süzülür. Cam bir kavanoza alınıp hava almayacak şekilde kapağı kapatılır ve buzdolabına kaldırılır. Kullanılacağı zaman Yeterince su ilave edilerek kıvamı açılıp soğuk servis yapılır.
Tam olarak fotoğraftaki kap kadar çıktı.gördüğünüz siyah benekler de nane yapraklarının süzgeçten geçirilmiş hali. Onları çıkarmaya gerek duymadım.



İşte bu da şerbetimiz. Çok şekerli değil. 2 ölçü şerbete 1 ölçü su karıştırırsam tam kıvamında olacaktır sanırım.

29 Mayıs 2012 Salı

OFFF! YENİ BİR ŞEY DAHA ve BİR GELİŞME- VEEEEE YUPPPİİİİİİİ!

Şimdi de hem kendi postlarıma, hem de sizin postlarınıza yorum yapamıyorum. Yorum hanesinde ilgili post görünüyor. Bu nedir ya! Tamam izleyici panelinin görünmediği kişiler oluyormuş ama sonra düzeliyormuş (benimki 1 haftadır falan düzelmedi daha). Peki yorum yazamamak da neyin nesi oluyor? Var mı bilgisi olan, yol gösterebilecek olan?


Az önce google chrome yerine google dan bloguma girmeyi denedim. Daha önce google kullandığımda kumanda panelime ulaşamayıp sadece anasayfamı görebiliyordum. Ama şimdi kumanda panelime ulaşabiliyor, izleyicilerimi görebiliyor ve yorum yazabiliyorum. İlginç! Sanırım şimdi de böyle sorunlar yaratarak bizi yeniden google kullanmaya yönlendirmeye çalışıyorlar. 




Bu konuda sıkıntı çeken başkaları da olduğunu düşündüğümden, farkettiğim gelişmeleri eklemeye devam edeceğim.


İZLEYİCİ PANELİM VE YORUM HANEM GELMİŞ. ACAYİP SEVİNDİM. DÜZELMEYECEK DİYE ÇOK KORKMUŞ, ÇOK PANİK YAPMIŞTIM. YAŞASIIIIIIN!!!

27 Mayıs 2012 Pazar

İZLEYİCİLERİMİN LİSTESİNİ GÖREMİYORUM

Arkadaşlar! 
Başlıktan da anlaşıldığı gibi ne anasayfamda, ne de kumanda panelimde izleyenlerime ulaşamıyorum. Oysa her yeni misafirim geldiğinde, ben de onların blogunu ziyarete gidip izlemeye alırdım. Şimdi hiç birini göremiyorum. Ayrıca izlemeye almak istediğim bir blog olduğunda da "isteğinizi gerçekleştiremiyoruz" diye bir uyarı alıp, defalarca kez denedikten sonra ancak izleyici olabiliyorum. Bu şekilde bir problem yaşayan, yaşayanı bilen, ya da problemin nasıl giderileceğini bilen, fikri olan varsa bana yardım edebilir mi?
Az önce baktım da hiçbir blogun izleyici gadget ı görünmüyor bende.