Misss gibi çilek kokusu ve lezzetiyle nefis ve hafif bir tatlı. Tavsiye ederim.
Malzemeler:
Muhallebisi için:
1 lt süt
1 su b. un
1 su b. şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Çilek sosu için:
1 bardak çilek püresi
1 bardak su
2 yemek kaşığı nişasta
½ bardak şeker
Yapılışı:
Muhallebi için; tereyağı hariç diğer malzemeler iyice çırpılıp ocağa alınır. Sürekli karıştırılarak uygun kıvama gelene kadar pişirilir. En son tereyağı eklenir ve ocaktan alınır. Mikserle 10-15 dk kadar çırpılır. Suyla çalkalanmış kaba dökülüp üzeri düzeltilir ve ılımaya bırakılır.
Çilek sosu için; tüm malzemeler bir tencereye alınıp karıştırılarak pelte kıvamında pişirilir. Ilımış olan muhallebinin üzerine düzgünce yayılır. Oda ısısına gelince buzdolabına kaldırılıp 2-3 saat bekletilir. Dilimlenip arzu edildiği gibi süslenerek servis yapılır.