Ne aramıştınız

2 Şubat 2011 Çarşamba

FIRINDA ÇITIR TAVUK VE FIRIN PATATES

Malzemeler:
Tavuk için:
Tavuk göğsü (1 göğüsten iki kişilik çıkıyor)
1 kase yoğurt
Çeyrek çay bardağı kadar sıvı yağ
1 yumurta
Mısır gevreği ya da mısır unu
Birkaç damla sirke veya limon suyu
Tuz ve arzu edilen baharatlar
Patates için:
3-4 adet orta boy patates
Çeyrek çay bardağı kadar sıvı yağ
Tuz ve arzuya göre baharat


Yapılışı:
Tavuk:
Mısır unu ya da mısır gevreği hariç tüm malzemeleri genişçe bir kapta çırpın. Göğüs etlerini 2 parmak genişliğine parçalara ayırıp bu karışıma bulayın. Ardından ufalanmış mısır gevreğine ya da mısır ununa bulayıp yağlı kağıt kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170-180 der.lik fırında kızarana kadar pişirin.
Patates:
Patatesleri elma dilimi ya da halka şeklinde doğrayın. Bir kapta tuz, baharat ve sıvı yağ ile harmanlayıp tek sıra olacak şekilde fırın tepsisine dizin. 170-180 der.de pişirin.

1 Şubat 2011 Salı

CEVİZLİ TARÇINLI KURABİYE

Malzemeler:
1 pkt yumuşak margarin ya da tereyağı
1 yumurta
1 fincan pudra şekeri (Türk kahvesi fincanı)
1 bardak dövülmüş ceviz (ya da fındık)
1 pkt kabartma tozu
Aldığı kadar un
Dış kaplaması:
tarçın ve pudra şekeri
Yapılışı:
Tüm malzemeler yoğurulup hamur elde edilir. İstenilen şekil verilip (küçük toplar, rulo,vs) tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 170 der.lik frında pişirilir. Fazla kızarmamasına dikkat edilir. sıcaklığı biraz geçince kurabiyeler tek tek pudra şekeri-tarçın karışımına bulanır.