Ne aramıştınız

2 Eylül 2015 Çarşamba

EV YAPIMI PUDİNG

 Canımın fena halde tatlı istediği bir gün yaptığım, çok lezzetli, hafif ve pratik bir puding/muhallebi tarifiyle geldim. Hazırlayıp pişirmesi yalnızca 10 dakikamı aldı. Siz de benim gibi tembel işi tarifleri seviyorsanız bu tarif de tam size göre. Yaz sıcakları bitmeden deneyip soğuk soğuk tüketin derim.


Fotoğrafı telefonla çektiğim için güzel çıkmamış. Ama artık bebekli bir bayan olduğum için böylesi daha pratik.

Malzemeler:
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
3/4 su bardağı şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 muz
Bisküvi kırıntısı

Yapılışı:
Yumurtayı iyice çırptım. Süt, un, nişasta ve şekeri de ilave edip, topaklanma olmayacak şekilde karıştırdım. Ocağa aldım. Sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar kaynattım. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra altını kapattım, vanilya ve tereyağını ekleyerek 5 dakika kadar çırptım. Suyla çalkaladığım küçük kare borcama pudingin yarısını yaydım. Üzerini düzeltip muz dilimlerini döşedim ve bisküvi kırıntısı serptim. Kalan pudingi de üzerine yaydım, en üste yine bisküvi kırıntısı serpip oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırdım. 3-4 saat kadar sonra servis kaşığıyla, düzensiz bir şekilde porsiyonlara ayırıp servis yaptım.

 Not: Verdiğim ölçüler, küçük kare borcam için ideal oluyor.