Ne aramıştınız

24 Haziran 2011 Cuma

SOSLU UYDURMA TAVUK YEMEĞİ

Malzemeler:
Haşlanmış tavuk eti (baget kullandım)
Haşlanmış ve küp küp doğranmış patates
1/2 çay bardağı yoğurt
1 kaşık un
1 yumurtanın sarısı
1-1,5 bardak haşlama suyu
Tuz, karabiber
Üzerine: tereyağı ve toz kırmızı biber
Yapılışı:
Haşlanmış ve doğranmış patatesleri, tavada ısıttığım 2 kaşık sıvıyağda soteledim. Üzerine tavuk etlerini ekleyip, çok az haşlama suyu ilavesiyle kapağı kapalı olarak 5 dk kadar pişirdim. tuzunu ayarladıktan sonra ocağı kapattım. Ardından yoğurt, yumurta sarısı, un, tuz, karabiber ve haşlama suyunu çırpıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdim. Tabağa aldığım tavuğun üzerine bu sosu döküp sıcak sıcak servis yaptım.

PEYNİR SOTE

Kahvaltıya ne yapsam diye düşünürken birden böyle birşey geldi aklıma. Fena da olmadı.
Malzemeler:
Beyaz peynir (küp doğranmış)
Yeşil biber
Domates
Tuz, baharatlar
Yapılışı:
Öncelikle irice doğradığımız biberleri sıvıyağda soteliyoruz. Üzerine soyup doğranmış domatesi ekleyip domatesler pişene kadar pişiriyoruz. Peynirleri de ekledikten sonra 10-15 dk kadar daha pişiriyoruz. Tuzunu ve baharatını (ben kuru nanae, karabiber, kuru fesleğen ve kuru kekik kullandım) ayarlayıp ocağı kapatıyoruz.

İÇ BAKLALI ENGİNAR KALBİ

Bloglarda çok araştırdım enginar tarifini ama kafam karıştı. Ben de kendi tarifimi uydurmaya karar verdim. Eşim ve oğlum çok beğendiler, bense bir dahakine salata tarzı birşey yapmaya karar verdim.
Malzemeler:
Enginar
Kuru iç bakla
Domates
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
Limon
Zeytinyağı
tuz, karabiber
Yapılışı: Öncelikle iç baklaları haşlayop süzdüm ve soğumaya bıraktım. Daha sonra bol limonlu su hazırladım. enginarları ayıklayıp hemen bu suyun içine attım. Enginarların içinde beklediği limonlu sudan, tencereye 2 bardak kadar alıp enginarları bu suda haşladım, süzüp bie kenarda beklettim(süzdüğüm suyu dökmedim). Diğer taraftan iç harcını hazırlamaya koyuldum: Soğan ve sarımsağı minik minik doğrayıp çok az sıvıyağda öldürdüm. küp doğradığım domatesleri de ekleyip pişirdim. En son baklayı ekledim ve biraz daha pişirdim. Tuzunu, karabiberini ayarladıktan sonra altını kapattım. Hazırladığım harcı, tencereye dizdiğim enginarların üzerine paylaştırdım. Tencereye çok az limonlu su ilave edip, enginarların üzerine de birer kaşık zeytinyağı gezdirip tencerenin kapağını kapattım ve kısık ateşte lezzetlerin birbirine karışması için 20 dk kadar pişirdim. En son olarak süzdüğüm limonlu sudan 1 bardak kadarını tavaya alıp üzerine 1 kaşık un ve tuz ekleyerek bir sos hazırladım. Enginarları tabağa aldıktan sonra üzerlerine bu sostan gezdirip servis yaptım.