Malzemeler:
Kuru bamya
Kuru soğan, sarımsak
Domates
Salça
1 limonun suyu
Sıvı yağ+Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Öncelikle bamyalar, ½ limon suyu eklenmiş suda, rengi biraz
sararıp yumuşayana kadar haşlanır( ezilecek kadar haşlanmayacak, hafif diri
kalacak). Haşlanan bamyalar süzülüp bir kenarda bekletilir.
Küp doğranmış kuru soğan ve sarımsak, 2 kaşık sıvıyağda öldürülür.
Salçası eklenip azıcık kavrulur. Bamyalar ve domates eklenip Suyu ayarlanır. ½
limon suyu gezdirilir ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir. En son tuzu
ve karabiberi ayarlanıp üzerine z. yağı gezdirilir ve ocak kapatılır.