Ne aramıştınız

25 Şubat 2012 Cumartesi

TAVUKLU TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI


Malzemeler:
1 adet tavukgöğsü
1 adet iri patates
3-4 çiçek karnabahar
4-5 yaprak lahana
2 adet havuç
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
Tereyağı, sıvıyağ
Sıcak su
Tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
1 kaşık un
Üzerine:
Tereyağı
Toz kırmızıbiber
Kuru nane
Yapılışı:
Tavukgöğsü minik küpler halinde doğranır. 3-4 kaşık sıvıyağda sotelenmeye başlanır. Bu arada patates, karnabahar, lahana, havuç, soğan, sarımsak minik minik doğranır. Sebzeler, sotelenmiş olan tavuğun üzerine eklenir ve birlikte, sebzeler yumuşayana kadar pişirilir (su ilave etmeden, kısık ateşte). Daha sonra yeterince sıcak su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Bu arada terbiyesi için un, yumurta, yoğurt iyice çırpılır. Kaynayan çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınıp yavaş yavaş terbiyeye eklenir ki çorbanın sıcaklığına yaklaşsın. Bu karışım da yine yavaşça çorbaya ilave edilir. Yeniden kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Birkaç taşım kaynayınca tuzu ayarlanır. Üzerine tereyağında kavrulan kırmızıbiber-kuru nane gezdirilerek servis yapılır.

1 yorum:

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.