Ne aramıştınız

22 Ocak 2011 Cumartesi

TEMBEL İŞİ ELMALI-HAVUÇLU KURABİYE

Malzemeler:
200 gr margarin (eritilecek)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 pkt kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine:
2 adet elmanın rendesi
3 adet havucun rendesi
2-3 kaşık toz şeker
Yapılışı:
Öncelikle havucu tencereye alıp şeker ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin. Havuçlar yumuşadığında elmaları da ekleyip iyice pişirin. Bir kenarda soğumaya bırakın. Diğer yandan hamur malzemelerini bir araya getirip hamuru yoğurun. İstediğiniz şekilde açıp, iç harcından koyup hamuru kapatın ve fırın tepsisine dizin (ben üşendiğim için hamuru 3-4 parça iri beze yapıp her birini merdaneyle açtım. Üzerlerine iç harcından her yerine gelecek şekilde yayıp rulo yaptım ve keserek tepsiye dizdim). 180 der.de fazla kızarmayacak- çok hafif pembeleşecek- şekilde pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Not: Elmalı kurabiyeyi ağızda dağılacak kıvamda seviyorsanız ve bu kıvamı korumasını istiyorsanız hamurunda yumurta kullanmayın.

21 Ocak 2011 Cuma

FIRINDA KREMALI TAVUKLU KARNABAHAR

Malzemeler:
2 adet tavu göğsü
1 adet küçük boy karnabahar
1 kutu krema (200 ml)
kaşar rendesi
tuz, karabiber
Yapılışı:
Tavuk göğsünü haşlayın. Bu arada karnabaharı çiçeklerine ayırıp ayrı bir kapta kaynayan suda haşlayın (dağılmayacak kıvamda haşlanmalı). Haşlama işlemi bitince göğüs etlerini didikleyip karnabahar, tuz ve karabiberle harmanlayarak fırın tepsisine yayın. Kremayı her tarafına gezdirin. Üzerine kaşar rendesi serpip 200 der.lik fırında üstü kızarana kadar pişirin.

20 Ocak 2011 Perşembe

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SALATASI

Kırmızı salçalık biberleri bütün olarak fırın tepsisine dizip fırında pişirdim (közler gibi). Daha sonra kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardım ve küp şeklinde doğradım. 3-4 diş sarımsağı iyice ezdim. Tuz, biraz zeytinyağı, sirke ve sarımsakla so s hazırlayıp bunu biberlerle karıştırdım ve servis yaptım. Hem haftasonu kahvaltıları için hem de meze olarak harika bir lezzet.

CEVİZLİ MISIRLI BEYAZ LAHANA SALATASI

Beyaz lahananın yapraklarını tek tek ayırıp yıkadıktan sonra ince ince doğradım. Cevizleri iri kalacak şekilde doğradım. Yazdan haşlayıp tanelediğim ve dondurucuda beklettiğim mısırları da ekledim. Tuz, karabiber, çok az zeytinyağı, çok az sirke ve limon suyuyla hazırladığım sosu ekleyip karıştırdım. Hepsi bu.

ÇERKEZ TAVUĞU

Tarif DERYAYLA'dan. Denedim ve beğendim. Size de tavsiye ederim. Tarifi olduğu gibi kopyalıyorum:
MALZEMELER1 bütün tavuk(Kemiksiz göğüs eti de olabilir)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım bayat ekmek
Tavuk suyu
Tuz
karabiber
Pul biber
YAPILIŞITavuğumuzu içine iki damla limon suyu damlattığımız suda iyice haşlıyoruz. Limon suyu tavuğun kokusunu alıyor. Haşlanan tavuk etimizi ellerimizi yakmadan iyice didikliyoruz. Ekmemeklerimizi ve cevizimizi robotta çekiyoruz, ekmekli ve cevizli karışıma az az tavuk suyu ilave ederek muhallebi kıvamına gelmesini sağlıyoruz. Tuzunu ve karabiberini eklediğimiz bu karışımın bir miktarını ayırıp kalan yarısına tavukları ekleyerek karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Kalan karışımla sıvayıp ceviz ve bir parça tereyağıyla yakılmış pul biber gezdirerek süslüyoruz.

BULGUR SALATASI

Malzeme listesi veremeyeceğim. Çünkü belli bir ölçü ve standart malzemeleri yok bu tarifin. Yıllar önce kafamdan uydurduğum ve zaman zaman yaptığım bir salata. Öncelikle bulguru kapaklı bir kaba alıp üzerine kaynar suyu döküyorum ve kapağı kapatıyorum (su bulgurların üzerini 2 parmak geçecek kadar olursa yeterlidir. Fazla gelirse sonradan süzülebilir). Bulgur suyunu çekip yumuşadığında ve de iyice soğuduğunda istediğim salata malzemelerini ( cherry domates, salatalık, kırmızı biber, roka, marul, yeşil soğan, tere, maydanoz, taze nane) doğrayıp bulgurla karıştırıyorum. Ayrı bir kapta zeytinyağı, karabiber, tuz, limon suyu ( nar ekşisi kullanırsanız kısır tadında olur) ile sos hazırlayıp salatanın üzerine döküyorum. İşte bu kadar basit. Salata servise hazır.

PATATES MANTISI

Tuzlu kek ayarında bir lezzet. Ben çok beğendim umarım siz de beğenirsiniz.
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı un
Tuz, karabiber
1 pkt kabartma tozu
4 orta boy patatesin rendesi (çiğ olarak)
Yumurtalar boza kıvamına gelene kadar çırpılır. Diğer malzemeler de eklenip yağlanmış tepsiye dökülür. 170-175 der.lik fırında batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirilir. Dilimlenip serviz tabağına alındıktan sonra üzerine sarımsaklı mayonez-yoğurt karışımı dökülür. Salçalı yağ gezdirildikten sonra servis yapılır.

PORTAKAL ŞURUPLU KEK


Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su b. Toz şeker
1,5 su b. Un (elenmiş)
150 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 pkt kabartma tozu
Portakal şurubu için:
2 portakalın suyu
1 limonun suyu
1 portakal kabuğunun rendesi
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
Yumurtalar şekerle birlikte boza kıvamına gelene kadar çırpılır. Margarin, k.tozu ve elenmiş un ekleyip iyice karıştırılır (elde edilen hamur biraz koyu kıvamlı oluyor). 26 cm çapındaki yağlanmış ya da pişirme kağıdıyla kaplanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmı 170 der.deki fırında kızarana ya da batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp ilk sıcaklığı çıkana kadar gerekli malzemeler karıştırılıp portakal şurubu hazırlanır. Ilıyan kek servis tabağına ters çevirilir ve üzerine portakal şurubu gezdirilir. 1 saat dinlendirildikten sonra dilimlenip servis yapılır.