Ne aramıştınız

22 Ocak 2011 Cumartesi

TEMBEL İŞİ ELMALI-HAVUÇLU KURABİYE

Malzemeler:
200 gr margarin (eritilecek)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 pkt kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine:
2 adet elmanın rendesi
3 adet havucun rendesi
2-3 kaşık toz şeker
Yapılışı:
Öncelikle havucu tencereye alıp şeker ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin. Havuçlar yumuşadığında elmaları da ekleyip iyice pişirin. Bir kenarda soğumaya bırakın. Diğer yandan hamur malzemelerini bir araya getirip hamuru yoğurun. İstediğiniz şekilde açıp, iç harcından koyup hamuru kapatın ve fırın tepsisine dizin (ben üşendiğim için hamuru 3-4 parça iri beze yapıp her birini merdaneyle açtım. Üzerlerine iç harcından her yerine gelecek şekilde yayıp rulo yaptım ve keserek tepsiye dizdim). 180 der.de fazla kızarmayacak- çok hafif pembeleşecek- şekilde pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Not: Elmalı kurabiyeyi ağızda dağılacak kıvamda seviyorsanız ve bu kıvamı korumasını istiyorsanız hamurunda yumurta kullanmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.