Ne aramıştınız

20 Ocak 2011 Perşembe

PORTAKAL ŞURUPLU KEK


Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su b. Toz şeker
1,5 su b. Un (elenmiş)
150 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 pkt kabartma tozu
Portakal şurubu için:
2 portakalın suyu
1 limonun suyu
1 portakal kabuğunun rendesi
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
Yumurtalar şekerle birlikte boza kıvamına gelene kadar çırpılır. Margarin, k.tozu ve elenmiş un ekleyip iyice karıştırılır (elde edilen hamur biraz koyu kıvamlı oluyor). 26 cm çapındaki yağlanmış ya da pişirme kağıdıyla kaplanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmı 170 der.deki fırında kızarana ya da batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp ilk sıcaklığı çıkana kadar gerekli malzemeler karıştırılıp portakal şurubu hazırlanır. Ilıyan kek servis tabağına ters çevirilir ve üzerine portakal şurubu gezdirilir. 1 saat dinlendirildikten sonra dilimlenip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.