Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1yemek kaşığı domates salçası
1yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı un
Tuz, karabiber
1 pkt kabartma tozu
4 orta boy patatesin rendesi (çiğ olarak)
Yumurtalar boza kıvamına gelene kadar çırpılır. Diğer malzemeler de eklenip yağlanmış tepsiye dökülür. 170-175 der.lik fırında batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirilir. Dilimlenip serviz tabağına alındıktan sonra üzerine sarımsaklı mayonez-yoğurt karışımı dökülür. Salçalı yağ gezdirildikten sonra servis yapılır.
Tuz, karabiber
1 pkt kabartma tozu
4 orta boy patatesin rendesi (çiğ olarak)
Yumurtalar boza kıvamına gelene kadar çırpılır. Diğer malzemeler de eklenip yağlanmış tepsiye dökülür. 170-175 der.lik fırında batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirilir. Dilimlenip serviz tabağına alındıktan sonra üzerine sarımsaklı mayonez-yoğurt karışımı dökülür. Salçalı yağ gezdirildikten sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.