Ne aramıştınız

7 Nisan 2011 Perşembe

NEGROLU KURABİYE


Cafe Pepela'dan aldığım ve lezzetine hayran kaldığım bir tarif daha. Kesinlikle denemelisiniz.
Malzemeler:
1 pkt tereyağı (yumuşak)
3/4 cup esmer şeker ( ben normal şeker kullandım)
1 cup şeker
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
3,5 cup un
1 pkt vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu (ben yarım paket kullandım)
250 gr damla çikolata ( ben süsleme çikolatası kullandım)
1 pkt negro bisküvi
Yapılışı:
Şeker ve tereyağı pürüzsüz olana kadar çırpılır. Yumurtalar eklenip çırpmaya devam edilir. Un, kabartma tozu, tuz ve vanilya elenir. Bisküviler hariç tüm malzemeler bir araya getirilerek hamur yoğurulur. Hazır olunca iki parça koparılıp yassılaştırılır. Arasına 1 adet negro koyularak iki parça üst üste getirilir ve kapatılır, tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 der.lik fırında 15 dk kadar (pembeleşmeyecek şekilde) pişirilir.

KARNABAHARLI HİNT GÖZLEMESİ

Tariflerini çok beğendiğim Cafe Pepela'dan aldım bu tarifi de. Biraz değiştirerek yaptım. Biz çok beğendik. Umarım siz de yapar ve beğenirsiniz.
Malzemeler:
250 gr ya da daha fazla karnabahar
İstenirse maydanoz, ıspanak, vs ince doğranmış yeşillik
Aldığı kadar un (ben yarı yarıya tam buğday unu ve beyaz un kullandım)
Tuz, baharatlar (ben karabiber, yenibahar, toz zencefil kullandım)
Yapılışı:
Önce karnabaharları haşlayıp püre haline getirelim. Diğer malzemelerle karıştırıp hamuru yoğuralım. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dk kadar dinlendirelim. Ardından, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle tabak büyüklüğünde açalım. Az yağlı tavada her iki tarafını pişirelim.