Ne aramıştınız

21 Mayıs 2012 Pazartesi

MISIR UNLU VE HAŞHAŞLI KEK


Alışılmış kek lezzetinin biraz dışında, farklı ama güzel bir kek oldu. Herkesin seveceği yumuşacık keklerden değil. Kuru değil ama normal kekteki nem de hissedilmiyor yerken. Eşim bayıldı lezzetine. Ben de beğendim. Misafirler için farklı bir ikramlık olarak sunulabilir.




Malzemeler:
3 yumurta
1 su b. sıvı yağ
1 su b. süt
½ çay b. ılık su
1,5 su b. şeker
½ bardak mavi haşhaş
½ limonun suyu
1 bardak un
3-4 bardak mısır unu (kontrollü olarak eklenecek)
1 pkt. vanilya
1 pkt. kabartma tozu
Çay kaşığının ucuyla karbonat
Yapılışı:
Fırın 180 der.ye ayarlanıp ısınmaya bırakılır. Kuru malzemeler (mısır unu 2,5-3 bardak olarak eklenip, kıvama göre sonradan ilave edilir) elenir ve bir kenarda bekletilir.
Yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpılır. Su eklenip tekrar çırpılır. Süt, sıvı yağ, limon suyu ve şekerle birlikte tekrar çırpılır. Haşhaş ve mısır unlu karışım ilave edildikten sonra homojen hale gelene kadar karıştırılır. Hafif yağlanmış kek kalıbına dökülüp fırına verilir. Kürdan testinden geçene kadar pişirilir.