Ne aramıştınız

11 Ekim 2012 Perşembe

KARIŞIK KANDİL HELVASI

 
Hangisi olduğunu hatırlayamadığım bir kandilde yaptığım  (şu sıralar sık sık tarif ekleyemediğim için, fotoğrafları ve tarifleri hatırlamakta güçlük çekiyorum) ve çok beğenerek yediğimiz bir tarif. Bizim evde irmik helvası sevilmediği için onun yerine un helvasını tercih ediyoruz. Bu tarif ise daha farklı bir lezzet sundu bize. Kadife kıvamında... Umarım dener ve beğenirsiniz.
 

 
Malzemeler:

¼ pkt tereyağı

3-4 kaşık sıvı yağ

1 bardak un

¼ bardak pirinç unu

¼ bardak nişasta

1 bardak şeker

1 bardak süt

1,5 bardak su

1 pkt çam fıstığı (pilavlık-dolmalık fıstık)

Yapılışı:
 
 
 
Tereyağını ve sıvıyağı tencereye aldım. Un, pirinç unu ve nişastayı birlikte yağın üzerine koyup sürekli karıştırarak kavurmaya başladım. Çok hafif kokusu gelmeye başlayınca fıstıkları ekleyip birlikte kavurmaya devam ettim. Rengi çok koyulaşmadan şekerini ekleyip karıştırdım. Üzerine yavaş yavaş sütü ve suyu ekleyip unlu karışıma tamamen yedirdikten sonra ocağı kapatıp tabaklara paylaştırdım.