Ne aramıştınız

17 Ocak 2016 Pazar

TUZLU KEKİM


   Önceden belirteyim, fotoğrafta sanki içini çekmemiş gibi görünüyor ama aslında kekim içini çekmişti. Sanırım kullandığım peynirden dolayı ağızda eriyen bir kıvamdaydı, nefisti. Biz tadına bayıldık. Sizlere de denemenizi tavsiye ederim. Çocukların beslenmesine, çay saatlerinize, kahvaltı sofralarınıza çok yakışacak. 



   Malzemeler:
3 yumurta
1 su b. yoğurt
1 su b. sıvı yağ
1/2 kalıp beyaz peynir (ezilmiş ya da rendelenmiş olacak. Ben Muratbey Sürmeli kullandım)
1 küçük kase zeytin (çekirdekleri çıkarılıp doğranmış olacak. Ben siyah ve yeşil zeytin karışık kullandım)
1/4 limonun suyu
1 pkt kabartma tozu
1 tatlı k. tuz
Arzuya göre baharatlar (karabiber, zencefil, zerdeçal, kuru nane kullandım. Nane çok çok yakıştı)
2,5 - 3 su b. un



   Yapılışı:
Un ve kabartma tozunu bir kap içine eledim. Çırpma kabında tuz ve yumurtayı iyice köpük köpük olana kadar çırptım. Un karışımı hariç diğer malzemeleri ekleyip çırptıktan sonra unu da ilave ettim ve karışıma iyice yedirdim. Yağlanmış kek kalıbına boşalttım. 170 der.lik fırında (fırını önceden ısıtmadım) kürdan testini geçene kadar pişirdim.

Not: Diğer tüm keklerde olduğu gibi tüm malzemeleri oda ısısında kullandım.