Ne aramıştınız

8 Aralık 2011 Perşembe

HALLEY PASTA, SÜRPRİZ KEK, İNGİLİZ KEKİ YA DA HER NEYSE


Kek öyle güzel kabardı ve öyle nefis oldu ki, sos olmadan da ikram edildiğinde çok beğenileceğine eminim.
Malzemeler:
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu + 1/2 çay kaşığı karbonat
Vanilya
2 su bardağı un
Ara kreması: 
1 yumurta
6 kaşık şeker
1/2 litre süt
7 kaşık un
1 paket vanilya
1 küçük paket labne peyniri
Sosu için: 1,5 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı toz şeker, 3 çorba kaşığı kakao
Üzerine: Hindistan cevizi, dövülmüş fındık ya da ceviz (arzuya göre tercih yapılabilir)
Yapılışı:
 Yumurtalar, şekerle birlikte iyice çırpılır. Yağ ve süt eklenip çırpmaya devam edilir. Un, kabartma tozu, karbonat ve vanilya birlikte elenerek yumurtalı karışıma ilave edilir ve tercihen silikon ya da tahta bir kaşıkla karıştırlır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün(benim kullandığım, büyük boy dikdörtgen borcamdı). Önceden ısıtılmış 175º C lik fırında pişirlir.
Sosu için şeker, kakao ve sütü karıştırlır(pişirilmeyecek). Kek soğuyunca karelere bölünüp her tarafı sosa batırılır. Tabanına hindistan cevizi, fındık ya da ceviz serpilmiş tepsiye dizilip 2 saat kadar buzdolabında bekletilir. Bu sırada labne hariç tüm krema malzemeleri bir tencerede çırpılır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Altı kapatılıp labnesi deilave edilir ve iyice homojen bir şekilde dağılana kadar çırpılır.
Buzdolabında beklemiş olan kekler, bıçakla enlemesine 2 ye ayrılıp, ortasına yeterince krema koyulduktan sonra üst parçası kapatılır. Bulamak için tercih edilen malzemeye bulayıp servis yapılır.

7 Aralık 2011 Çarşamba

KOLAY ŞEHRİYE ÇORBASI

Yeterince arpa şehriyeyi yarı yarıya su-et suyu karışımında haşladım. Yumuşayınca, bir tavada 2 kaşık salçayı, 2-3 kaşık sıvıyağda kavurup kuru kekik ve karabiber ekledim. Kaynamakta olan şehriyelerin üzerine döktüm. 1 taşım kaynatıp altını kapattım. Limon sıkıp afiyetle yedik.