Ne aramıştınız

20 Ocak 2011 Perşembe

ÇERKEZ TAVUĞU

Tarif DERYAYLA'dan. Denedim ve beğendim. Size de tavsiye ederim. Tarifi olduğu gibi kopyalıyorum:
MALZEMELER1 bütün tavuk(Kemiksiz göğüs eti de olabilir)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım bayat ekmek
Tavuk suyu
Tuz
karabiber
Pul biber
YAPILIŞITavuğumuzu içine iki damla limon suyu damlattığımız suda iyice haşlıyoruz. Limon suyu tavuğun kokusunu alıyor. Haşlanan tavuk etimizi ellerimizi yakmadan iyice didikliyoruz. Ekmemeklerimizi ve cevizimizi robotta çekiyoruz, ekmekli ve cevizli karışıma az az tavuk suyu ilave ederek muhallebi kıvamına gelmesini sağlıyoruz. Tuzunu ve karabiberini eklediğimiz bu karışımın bir miktarını ayırıp kalan yarısına tavukları ekleyerek karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Kalan karışımla sıvayıp ceviz ve bir parça tereyağıyla yakılmış pul biber gezdirerek süslüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.