Malzemeler:
Tavuk için:
Tavuk göğsü (1 göğüsten iki kişilik çıkıyor)
1 kase yoğurt
Çeyrek çay bardağı kadar sıvı yağ
1 yumurta
Mısır gevreği ya da mısır unu
Birkaç damla sirke veya limon suyu
Tuz ve arzu edilen baharatlar
Patates için:
3-4 adet orta boy patates
Çeyrek çay bardağı kadar sıvı yağ
Tuz ve arzuya göre baharat
Yapılışı:
Tavuk:
Mısır unu ya da mısır gevreği hariç tüm malzemeleri genişçe bir kapta çırpın. Göğüs etlerini 2 parmak genişliğine parçalara ayırıp bu karışıma bulayın. Ardından ufalanmış mısır gevreğine ya da mısır ununa bulayıp yağlı kağıt kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170-180 der.lik fırında kızarana kadar pişirin.
Patates:
Patatesleri elma dilimi ya da halka şeklinde doğrayın. Bir kapta tuz, baharat ve sıvı yağ ile harmanlayıp tek sıra olacak şekilde fırın tepsisine dizin. 170-180 der.de pişirin.
ellerine sağlık canım,afiyet şifa olsun
YanıtlaSilbana tatlım için fındık yağı şart mı?diye sormuşsun sana dönmekte geciktim:((
hayır şart değil ama ben artık fındık yağı kullanıyorum kekte kurabiyede margarin koymuş gibi ağızda dağılıyor diye
sevgiler selamlar
yorum için de cevap için de çok teşekkür ederim. fındık yağının böyle bir özelliği olduğunu bilmiyordum.
YanıtlaSil