Ne aramıştınız

13 Şubat 2011 Pazar

DÜNYANIN EN UYDURUK PASTASI



Hazır pastabanın arasını ve üzerini çikolata glazür ile kaplayarak pasta haline getirmiştim. evde sadece eşim, oğlum ve ben olunca tabi çok fazla geldi. Ne yapsam da pastayı dökülmekten kurtarsam diye düşünürken dolapta duran incir teleme geldi aklıma. İncir telemeyi çırpma kabına aldım. 1 pkt kaymak tadında krem şanti, bir miktar labne, yarım portakal suyu ve yarım portakal kabuğu rendesiyle iyice çırparak krema haline getirdim. O bir kenarda beklerken borcam tencereye, pastanın yarısını elimle rastgele parçalayarak bir taban oluşturdum. Üzerine kremanın yarısını yaydım. Kalan pastayı yine parçalayarak kremanın üzerini kapattım ve kalan kremayı en üste yaydım. Evdeki bezelerle üzerini kabaca süsleyip bir süre buzdolabında beklettim. servis kaşığıyla rastgele alarak tabaklara koydum. Böylece pastamı atılmaktan kurtarmış oldum ve damaklarımız farklı bir lezzetle şenlendi.

2 yorum:

  1. Ne iyi yapmışsınız.Çok güzel görünüyor :)
    Eminim lezzetlidir de.Ellerinize sağlık.
    Kalbi sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim. bloguma hoşgeldiniz. sizin blogunuzu çok beğendiğimi ve tariflerinizden sık sık faydalandığımı belirtmek isterim.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.