Ne aramıştınız

13 Şubat 2011 Pazar

İNCİR TELEME

Valla çok büyük bir hevesle yapmıştım. Ama itiraf etmem gerekirse beğenmedim. Kendim beğenmeyince eşim ve oğlumun onayına sunmadım bile. Ama "dünyanın en uyduruk pastası" için güzel bir krema oluşumuna öncülük etti ve dökülmekten kurtuldu. Belki de sorun bendeydi. Ben yapamamış olabilirim yani. Bir de usta bir elden tadına bakmak lazım.Tarif çok basit:
1 lt sütü ocağa alıp yoğurt mayalama sıcaklığına gelene kadar ısıtıyoruz ( püf noktası kaynatmamakmış, sadece ısınacak). 10-12 kadar kuru inciri bir miktar sütle blendırda iyice çekiyoruz. Pürüzsüz bir hal alınca tenceredeki süte ekleyip homojen olana kadar karıştırıyoruz. Ardından kaselere paylaştırıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına alıyoruz ( ben bir gece beklettim). Yemek için aldığımda gördüm ki katı bir hal almış. muhallebi kıvamında yani. Meğer mayalanıp böyle oluyormuş. Ama dedim ya farklı bir tat arayanlar denemeli. Samsun yöresine ait bir tatlıymış. Bir yörede meşhur olduğuna göre aslında özel bir tat demek ki.

1 yorum:

  1. buradaki tarifle yapıyorum ve çok memnunum.anlattığınız şekilde hiç duymamıştım.
    http://tarifdefteri.com/forum/incirli-5640.html

    leyla

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.