Ne aramıştınız

19 Şubat 2011 Cumartesi

HAŞHAŞLI ÇÖREKLER

Cumartesi kahvaltımız için erkenden kalkıp yoğurdum hamuru. Yumuşacık ve çok lezzetli oldu.
Malzemeler:
Hamuru için:
1 kalıp yaşmaya
1 bardak ılık su (mayayı çözmek için)
2 kaşık şeker
1 bardak ılık süt
1/2 bardak sıvıyağ
1 adet yumurta
8,5 bardak un
Harcı için:
Haşhaş
Sıvıyağ (haşhaşı kavurmak için)
Üzeri için: 1 yumurta
Yapılışı:
Mayayı şekerle birlikte suyun içine koyup biraz kabarana ya da maya eriyene kadar bekletin. Daha sonra diğer hamur malzemeleri ile birlikte iyice yoğurun (belli belirsiz şekilde ele yapışacak kıvamda olmalı). Hamurun üzerini kapatıp kabarıncaya kadar bekletin ( hamur miktarı yaklaşık 2 katına çıktığında mayası gelmiş demektir). Hamur mayalanırken siz haşhaşları bir tavaya alıp bolca sıvıyağ ile birlikte, haşhaşların rengi değişip çıtır çıtır sesler gelene kadar kavurun. Bir kenarda soğumaya bırakın. Mayalanmış olan hamurdan bir miktar alıp merdane ile 1/2 cm kalınlığında açın ve üzerine haşhaşlı harçtan yayın. Rulo şeklinde sarıp bıçakla yaklaşık 3 cm geniliğinde parçalara ayırın. Üzerine bastırıp yassılaştırarak yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye bitişik olarak dizin. Üzerlerine yumurta sürüp 175 der.lik fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.