Ne aramıştınız

30 Eylül 2010 Perşembe

LORLU KURABİYE

Tarifi yine bir blogdan almıştım ama blogun adını not etmemişim. O yüzden gıyabında bu lezzet için teşekkür edeceğim. Gerçekten çok farklı ve ağızda eriyen bir lezzet. Çay davetleri için değişik bir alternatif.
Malzemeler:
500 gr. tuzsuz lor peyniri
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Yapılışı:
Lor peyniri, şeker ve yumurta birlikte iyice ezilir. Diğer malzemeler eklenerek hamur haline getirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak kurabiye şekli verilir ve fırın kağıdı yayılmış tepsiye dizilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.(bu malzeme ile 25-30 tane kurabiye elde ediliyor)

4 yorum:

  1. E biz yapinca senin adini ekleriz artik:)
    ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. Çok severek yediğim bir kurabiye, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. bayram kömbesi sevinirim:) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. zencefil ve tarçın sana da teşekkürler. orijinal tarifin görüntüsü daha farklı aslında ama ben ununu fazla koymuşum. lezzette sorun yoktu ama biz de beğendik. üstelik uzun süre de tazeliğini korudu.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.