Ne aramıştınız

25 Ekim 2010 Pazartesi

BULGURLU YAYLA ÇORBASI

Şehriye çorbası yapmak için mutfağa girdim; şehriyeyi almak için dolabı açtım ve bulgur, şehriyeden önce çarptı gözüme. Elime alıp şöyle bir baktım, düşündüm ve "bununla çorba yapmalıyım" dedim kendi kendime. Ama nasıl olacağını bilemiyordum zira bulguru ilk kez çorbada kullanacaktım. O halde en kolayı ve en risksiz olanı olmalıydı. 1 çay bardağı kadar ince bulguru çok az yağda kavurdum. Sonra üzerine yeterli miktarda kaynar su döktüm. bulgurlar biraz şişip yumuşayıncaya kadar kaynattım. Arkasından 1 kepçe de tuzlu yoğurt ekledim ve yoğurt dağılana kadar ara sıra karıştırarak pişirdim. Altını kapatmaya yakın, tereyağında biraz karabiber ve kuru naneyi yakıp da üzerine döktüm ve bir kez daha fokurdattım. Sonrasında afiyetle yedik. Uydurma ama lezzetli bir çorba oldu.
Not: Tuzlu yoğurt, Hatay civarına özgüdür; keçi yoğurduna tuz eklenip pişirilmesiyle elde edilir. Çorbalarda çokça kullanılır. Daha önceden pişirilmiş olduğu için, tuzlu yoğurtla yapılan çorbalarda yoğurdun kesilme riski yoktur. Çok da lezzetli olur.

2 yorum:

  1. ellerine saglik, bende bu aksam pirincli yayla corbasi yapmistim:))

    YanıtlaSil
  2. ben işten gelince yaptım da ancak ekledim. bir dahaki sefere bunu denersin o zaman.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.