Ne aramıştınız

5 Ekim 2010 Salı

SODALI BAYATLAMAYAN POĞAÇA

Yine bir forumdan aldığım tarifi denedim ve inanın hayatımda yaptığım en lezzetli poğaça oldu. Ilık ılık yedik ve harikaydı. Ama bayatlamıyor diye birşey yok. Sadece diğer tariflerde olduğu kadar fazla kurumuyor o kadar. Kesinlikle deneyin. Bu ölçülerle 2 tepsi çıktı birini dondurucuya koydum. Hafta sonu kahvaltıları için çok iyi oluyor.
Malzemeler:
1 su  bardağı ılık süt
1 su bardağı maden suyu(soda)
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
tuz
aldığı kadar un
Yapılışı:Tüm malzeme yoğrulur. Hamur çok sert olmayacak. Hamur mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra limon büyüklüğünde parçalar alınıp yağlanmış tezgah üzerinde uzatılarak rulo yapılır ve düğüm atılır.
Düğümün ortasına peynir koyulur(ben koymadım). Biraz daha mayalanmaya bırakılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.