Ne aramıştınız

16 Ekim 2011 Pazar

AÇIK EKMEK BÖREĞİ YA DA ÇAKMA BEYTİ


Adana-Mersin yöresini bilenler açık ekmeği de bilirler sanırım. Bir çeşit lavaş diyebiliriz ama daha lezzetlisi. Bu kez elimdeki açık ekmekleri dürümden farklı bir şekilde kullanmak istedim ve girdim mutfağa. İşte tarifim:
Malzemeler:
Açık ekmek (kişi sayısına göre adedi değişir)
Kıyma
Soğan, sarımsak
Domates
Tuz, baharat(ben kekik, karabiber ve kuru fesleğen kullandım)
Kaşar rendesi
Yapılışı:
Kıyma tavaya alınıp az yağ ile kavrulur. Üzerine ince doğranmış soğan ve sarımsak da eklenip bir süre birlikte kavrulamaya devam edilir. soyulup küp küp doğranmış domatesler de ilave edildikten sonra iyice pişirilir. Tuzu ve baharatı ayarlanıp altı kapatılır. Bu sırada fırın 170-180 der.ye ayarlanıp ısıtılır. Hazırlanan bu harç biraz ılıdıktan sonra (sıcakken yaparsanız ekmekler yumuşar, dağılır) lavaşların üzerine harçtan yeterince yayılır. Rulo yapılıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üstüne de bol kaşar rendesi serpilip kaşarlar kızarıncaya kadar fırında tutulur.

11 yorum:

  1. bu da pek bi değişik ve beytiye göre daha pratik bir tarif bence :) ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba elinize sağlık tarifiniz lezzetli ve kolay sevgiler...
    mutfakta1inci sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. leyla hanım, evet çok pratik. beytiye benzeyen yanı sadece ekmeğe sarılmış olması zaten:) benzerliği şekilden öteye geçmiyor :))

    YanıtlaSil
  4. sevgili mutfakta1inci; çok teşşekür ediyorum. bloguma hoşgeldiniz.

    YanıtlaSil
  5. Görüntü süper..Eminim tadıda öyledir :)

    YanıtlaSil
  6. olsada yesem şimdi..kaşarlar ne güzel erimiş üstünde doyurucu ve nefis bir tarif olmuş..eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. teşekkür ediyorum şirin hanım. aynen dediğiniz gibi doyurucu ve nefis oldu.

    YanıtlaSil
  8. ellerıne sağlık canım güzel olmuş

    YanıtlaSil
  9. canım ellerinize sağlık bana çok değişik geldi

    YanıtlaSil
  10. teşekkürler güloanne. tadı nefis ama. tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.