Ne aramıştınız

12 Ekim 2011 Çarşamba

HUMUS

Malzemeler:
2 bardak kadar haşlanmış nohut
1/2 bardak tahin
3-4 diş sarımsak
1/2-1 limonun suyu (damak zevkine göre)
Tuz, kimyon
İnce kıyılmış maydanoz (ben sade sevdiğim için kullanmadım)
Üzerine:
Tereyağı ve pulbiber ya da toz biber
Yapılışı:
Haşlanmış nohutlar mutfak robotuna alınır. Dövülmüş sarımsaklar ve diğr malzemeler de eklenerek robot çalıştırılır. Bu sırada azar azar nohutun haşlama suyu eklenerek kıvamı ayarlanır (koyu boza kıvamında olacak. Ya da çerkez tavuğu kıvamında diyebiliriz). Kıvamını bulunca servis tabağına alınıp üzerine t.yağlı biberli sos gezdirilir. Kıyılmış maydanoz serpiştirilerek servis yapılır.

2 yorum:

  1. bizim evde de çok sevilir ellerine sağlık
    sevgiler
    yemekbirask

    YanıtlaSil
  2. Humusu pek sevmem :) ama yine deee ellerine sağlık :)

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.