Ne aramıştınız

11 Aralık 2011 Pazar

PALAMUT BUĞULAMA

Malzemeler (ölçüler kişi sayısına göre değişir):
Palamut (temizlenip halka halka doğranmış)
Patates
Kuru soğan
Limon
Domates
Salça
Tuz, baharat
Su
Sıvıyağ
Yapılışı:
Patates, soğan, limon ve domatesler halka halka doğranır. Fırın önceden 190 der.ye ayarlanıp ısıtılır. Fırın tepsisine, en altta patates olmak üzere  palamut, soğan, limon, domates sırasıyla malzemeler dizilir. 1 kaşık salça, 1 bardak su, yağ, tuz ve baharatlar, salça ezilecek şekilde karıştırılıp tepsideki malzemelerin üzerine yayılır. Tepsinin üzeri, malzemelerle temas etmeyecek şekilde alüminyum folyoyla kapatılıp tüm malzemeler yumuşayana kadar fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.