Ne aramıştınız

9 Ocak 2012 Pazartesi

BENİM ELMALI SODALI KEKİM



Yılbaşından beri hasta olduğum için mutfağa girip yeni birşeyler denemeye ya da pişirmeye hiç dermanım yok. Dolayısıyla sevigili yesilmutfaktantarifler.blogspot.com un ev sahipliğini yaptığı etkinliğe bu tarifimi yolluyorum.
Malzemeler:
3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
½ şişe maden suyu
3-4 adet elma (soyulmuş ve küp doğranmış)
2 tatlı kaşığı toz tarçın
1 pkt k. tozu
1 pkt vanilya
4-4,5 bardak un
Yapılışı:
Öncelikle un, tarçın, vanilya ve k. tozu birlikte elenip bir kenarda bekletilir. Elmalar soyulup küp küp doğranır ve suda bekletilir. Yumurtalar ve şeker, birlikte köpük köpük olana kadar çırpılır. Daha sonra sıvıyağ, süt ve maden suyu eklenip biraz daha çırpılır. Unlu karışım ilave edildikten sonra spatulayla iyice karıştırılır. Sudan çıkarılıp havluyla kurutulmuş olan elmalar da eklenip karıştırılır ve yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 170 der.lik fırında kürdan testinden geçene kadar pişirilir.

3 yorum:

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.