Ne aramıştınız

20 Mart 2012 Salı

BAHARATLI TAVUK

Malzemeler:
2 adet tavukgöğsü
1/2 bardak kadar domates püresi ya da 1-2 kaşık salça
1 bardak su
tuz
Baharatlar ( köri, zerdeçal, karabiber, toz zencefil, yenibahar)
Yapılışı:
Tavukları kuşbaşı doğrayıp, 2-3 kaşık sıvı yağda hepsinin rengi beyazlaşana kadar soteleyelim. Salça veya domates püresiyle birlikte biraz daha çevirelim. 1 bardak suyu ekleyip, su buharlaşana kadar, orta ateşte iyice pişirelim. Tuzunu ve baharatını ayarlayıp altını kapatalım. İster yeşillikler ve domates eşliğinde dürüm olarak, ister alakart servis yapalım.

6 yorum:

  1. et olursa tavuk olsun derim hep cnaım.çok güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim sevgili sevda. tavuk bizde de çok sevilir.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik canim....Cok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık izleyicin oldum paylaşımların bol olsunn;))

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.