Ne aramıştınız

16 Nisan 2012 Pazartesi

HAVUÇLU YUFKA TATLISI

Farklı lezzetiyle, iyi bir alternatif oldu bu tatlı. Portakal suyunun verdiği hafif ekşilik de çok yakıştı lezzetine. Tarifi nereden aldığımı not almamışım ama nereye gideceğini biliyorum :) Elbette pastaeli  'nin ev sahipliğini yaptığı  "Çay-Kahve Bahane" etkinliğine...


Malzemeler:
4-5 havucun rendesi
2 kaşık şeker
Ceviz kırığı
Baklava yufkası
Tereyağı
Şerbeti için
2 bardak şeker
2 bardak su
1 bardak portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
Şerbeti için tüm malzemeleri tencereye alıp hafif ağdalı bir kıvam alana kadar pişirelim. Bir kenarda ılınmaya bırakalım.
Önce rendelenmiş havuçları, şekerle birlikte yumuşayana kadar pişirelim. Ceviz kırıklarını ekleyelim. O soğurken 2-3 kaşık tereyağını eritelim. 2 adet baklava yufkasını üst üste koyup, üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürelim. İstediğimiz genişlikte şeritler halinde keselim (ben enlemesine dörder parçaya ayırdım). Her şeridin bir köşesine havuçtan 1/2 kaşık kadar koyup muska şeklinde saralım ve yağladığımız tepsiye dizelim. Yufkaları 2 şerli kullanmak suretiyle aynı işlemi harcımız bitene kadar yapalım. Kalan tereyağını muskaların üzerine sürelim. 150-160 der.lik fırında (önceden ısıtmadım), üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarıp 10 dk kadar beklettikten sonra, ılık şerbeti üzerlerine gezdirelim. Şerbetini çekip iyice soğuyunca servis yapalım.


Bu da, her yufka tatlısında olduğu gibi, hem daha lezzetli hem daha hafif olması açısından, üzerine pudra şekeri serpip tükettiğim haliyle havuçlu tatlı. Çıtır çıtır yedim. Çok da güzel oldu.


13 yorum:

  1. elinize sağlık çok değişik bir tatlı bende deneyeceğim.tarifinizi aldım teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Çok şık ve degışık bır tatlı olmuş,ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. acemi filan değilsin sen ne güzel şeyler yapıyorsun çok merak ettim tadını fırsat bulursam yapmayı düşünücem....eline sağlık sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumunuz için çok teşekkürler pozitif pembe. ama acemiliği atmak için daha çok yol almam lazım.

      Sil
  4. Hic aklima gelmezdi boyle bir tarif .Neguzel farkli tatlari seviyorsun demekki .ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de bu tarifi bir yerde görüp not almışım ama nereden olduğunu hatırlayamadım. farklı tatlar denemeye bayılıyorum diyebilirim. teşekkürler.

      Sil
  5. Merhaba
    Mutfaktaki acemi neler yapmış böyle ellerine sağlık
    Bende bloguma beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz yasemin. çok teşekkür ederim. hemen geliyorum blogunuza.

      Sil
  6. Ben bunu görmemisim Yadigar cim, harika görünüyor valla....Mmmm cok lezizdir eminim, ellerine saglik.....

    YanıtlaSil
  7. acemicim merak ettim nerdesin diye sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pozitif pembe şu an çok mutlu oldum ya. merak edilmek güzel. buralardayım da bahar çarptı beni. işlerim de çok yoğun. en kısa zamanda dönüş yapmak istiyorum inşallah.

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.