Alışılmış kek lezzetinin biraz dışında, farklı ama güzel bir kek oldu. Herkesin seveceği yumuşacık keklerden değil. Kuru değil ama normal kekteki nem de hissedilmiyor yerken. Eşim bayıldı lezzetine. Ben de beğendim. Misafirler için farklı bir ikramlık olarak sunulabilir.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su b. sıvı yağ
1 su b. süt
½ çay b. ılık su
1,5 su b. şeker
½ bardak mavi haşhaş
½ limonun suyu
1 bardak un
3-4 bardak mısır unu (kontrollü olarak eklenecek)
1 pkt. vanilya
1 pkt. kabartma tozu
Çay kaşığının ucuyla karbonat
Yapılışı:
Fırın 180 der.ye ayarlanıp ısınmaya bırakılır. Kuru
malzemeler (mısır unu 2,5-3 bardak olarak eklenip, kıvama göre sonradan ilave edilir) elenir ve bir kenarda bekletilir.
Yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpılır. Su eklenip
tekrar çırpılır. Süt, sıvı yağ, limon suyu ve şekerle birlikte tekrar çırpılır.
Haşhaş ve mısır unlu karışım ilave edildikten sonra homojen hale gelene kadar
karıştırılır. Hafif yağlanmış kek kalıbına dökülüp fırına verilir. Kürdan
testinden geçene kadar pişirilir.
mmm güzel gözüküyor, haşhaşlar da çıtır çıtır kalıyor mu içinde?
YanıtlaSilteşekkürler sevgili ilknur. evet haşhaşlar çıtır çıtır kalıyor ve yerken o çıtırlığı hissetmek de çok zevkli oluyor :)
YanıtlaSilbir dilim alayım bundan:))
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş canım
afiyet olsun :))) teşekkür ederim.
Silellerine sağlık arkadaşım aldım bir dilim;)
YanıtlaSilsize de afiyet şeker olsun :))
Silmısırunuyla haşhaş bir arada harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim. evet birbirine yakışan bir ikili oldular.
Silnazik davetiniz için çok teşekkür ederim. yetişebilirsem seve seve katılırım etkinliğinize.
YanıtlaSil