Ne aramıştınız

13 Haziran 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KARNABAHAR

Bu yemek harika oldu. Karnabaharı bir de böyle deneyeyim dedim. Ne iyi etmişim :) Hep kıymalı ya da tavuklu yapardım ama zeytinyağlısı çok daha lezzetliydi. Ayrıca, bazılarının karnabaharı sevmemesine neden olan hafif isli tadı da kalmamıştı.




Malzemeler:
1 küçük karnabahar
1 iri soğan
2 diş sarımsak
2 orta boy havuç
2 orta iri domates
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yeterince sıcak su
Yapılışı:
Karnabahar, çiçeklerine ayrılıp yıkanır. Domatesler soyulur ve küp küp doğranır. Soğan ve sarımsaklar küp küp doğranır. Havuçlar soyulup halka şeklinde doğranır Soğan ve sarımsak, 2-3 kaşık zeytinyağı ile tencereye alınıp kavrulur. Üzerine karnabahar eklenip birlikte biraz çevrilir. Karnabaharların yarısından biraz fazla sıcak su eklenip domatesler de üzerine yayılır. Kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir. En son üzerine ¼ çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilip tuzu ve karabiberi ayarlanarak altı kapatılır. Ilık olarak servis yapılır.

3 yorum:

  1. hep kıymalı yaparım bende, birde böyle deniyim bakalım, yazın da güzel gider hani :)

    YanıtlaSil
  2. Zeytinyağlısını hiç denememiştim . Güzel olduğundan eminim , ellerine sağlık .
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik Yadigar cim, besleyici güzel bir yemek olmus....

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.