Ne aramıştınız

3 Ocak 2013 Perşembe

MUZLU- NESKAFELİ- SÜT REÇELLİ KEK

 
Bir önceki postumda tarifini verdiğim  dulche de leche (süt reçeli) ile denediğim ve sonucundan çok memnun kaldığım bir kek tarifim var sırada. denemeniz ve beğenmeniz dileğiyle...
 


Malzemeler:

3 yumurta

2/3 bardak şeker

½ bardak süt

½ bardak sıvıyağ

½ çay bardağı ılık su

½ su b. dulche de leche

5 adet muz (küçük, Anamur muzu)

½ limonunu suyu

2 tatlı tepeleme kaşığı neskafe

3 cup un

1 pkt kabartma tozu

1 pkt vanilya

Çay kaşığının ucuyla karbonat

Yapılışı:
Öncelikle fırını 170 der.ye ayarlayıp ısıttım. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ederek kekimi hazırladım:
Kuru malzemeleri (un, kabartma tozu, karbonat, vanilya) elekten geçirip, kahveyi de ekleyip bir kenara aldım. Muzları ezip limon suyuyla karıştırdım.
Yumurtaları çırpıp üzerine şeker, ılık su, süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ettim. Muz ve dulche de leche ile birlikte çırptıktan sonra kuru malzemeyi ekledim; homojen bir karışım olana kadar karıştırdım. Yağladığım kalıba döküp fırına verdim. Kürdan testinden geçene kadar pişirdim.

16 yorum:

  1. Süt reçeli?
    İlk defa duyuyorum ve de denemek istiyorum:)
    Çok güzel bir şey olacağına kesin gözüyle bakıyorum:)
    Ellerine sağlık canım.
    Afiyet şifa olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. süt reçelini kesinlikle denemelisiniz. harika bir lezzet ama bir o kadar da tehlikeli. zira evde varken insan yemeden duramıyor ve kaloriler üst üste geliyor.

      Sil
  2. vay vay vay harika bir kek olmuş

    YanıtlaSil
  3. İçinde Dulche de Leche olur da lezzetli olmaz mıııı?? Ellerine sağlık canım, yiyenlere de afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  4. tamda çok içiyordum canım.alayım 1 dilim dedim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. İsmi çok güzel bir çok blogcu arkadaşımda gördüm ama denemeye cesaret edemedim eline sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Bu keki görünce bir önceki tarife döndüm,kek için süt reçelini ilk yapmalıyım.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ıhlamurcum. aradan çok zaman geçmiş. umarım denemiş ve beğenmişsinizdir.

      Sil
  7. zor olsa gerek:) harika görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. zordur ama kekin iç yapısı uygun olmamış yani daha süngerimsi olmalıydı ...ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. kıvamı yumuşacık, nemli ve gayet süngerimsiydi. tam da sizin düşündüğünüzü sandığım kıvamdaydı. tek farkı, gözeneklerinin yeterince iri olmaması. yorumunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.