Ne aramıştınız

27 Eylül 2010 Pazartesi

İLK ŞEKER HAMURLU PASTAM



















Benim için pastayı hazırlamak çok zor oldu. İlk denememdi ve hala ikincisine cesaretim yok. Hoş elim çok yavaş olduğu için bu kadar uğraştım ama değdi. Şeker hamurunu lokumdan hazırladım. Pembeler için güllü, diğeri için de sade lokum kullandım. Biraz nişasta biraz da pudra şekeri ilavesiyle yoğurdum. 
İçine dolgu kreması kullandım. Evde böğürtlen vardı. Süzgeçten geçirdim ve dolgu kremasını böğürtlenle çırparak hazırladım. Mor renkte bir krema elde ettim. Rengi gerçekten çok hoş oldu. Pandispanyasını ise hazır aldım. Şeker hamurunu yoğurmak beni gerçekten çok zorladı. Üzerinin süslemesini de şeker hamurundan kurabiye kalıplarıyla kestiğim şekillerle yaptım. Bilmiyorum bir daha böyle bir işe girişir miyim ama benim için zorlu ve güzel bir deneyimdi. Bu işi kolaylıkla yapanları tebrik ediyorum.

4 yorum:

  1. Merhaba hoigeldiniz ve ilk şeker hamurlu pasta için harika bir görünüm ve eminim tadıda çok güzel olacaktır. Bende oğlumun doğumgünü vesilesiyle şekerli hamuruyla tanışmıştım gerçekten çok keyifli yapımı ve yemesi.. Ellerinize sağlık.. :)

    YanıtlaSil
  2. ilk olmasına rağmen gayet başarılı olmuş
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. ilk olmasina ragmen cok guzel gorunuyor ama. ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  4. yelda, hande ve bayram kömbesi hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ama şeker hamuru beni pek sarmadı. belki de çalıştığım ve fazla zaman ayıramadığım içindir bilemiyorum. tek bildiğim yaparken çok zorlandığım. ama değdi ve eşim bu görüntüye bayıldı.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.