Ne aramıştınız

4 Ekim 2010 Pazartesi

BAKLAVA YUFKASIYLA BÖREK

Bu börek için tarifim yok. Çünkü herşeyi göz kararı ve canımın istediği gibi kullandım. Patatesli-kaşarlı harç hazırladım. Baharat olarak yeni bahar kullandım. Yufkaları ıslatmak için de süt-yağ-yumurta karışımını yine göz kararı hazırladım. İkişer ikişer yufkaları, sütlü karışımla ıslatıp harcı kısa kenarına yaydıktan sonra rulo yaptım. Tam dikdörtgen borcam boyunda oldu. Borcam dolana kadar bu işleme devam ettim. Kalan sütlü karışımı da üzerine döküp 170 der. de üzeri kızarana kadar pişirdim. Gerçekten harika bir lezzet çıktı ortaya. Ben de sonunda börekçiden aldığım kol böreğinin sırrını keşfetmiş oldum.

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım,sabah sabah canım çekti,çok güzel olmuştur eminim..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Kahvaltilik icin nefis. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. zeliha teşekkür ederim. gerçekten nefisti.

    YanıtlaSil
  4. bayram kömbesi ben de zaten kahvaltıya yapmıştım. ve kahvaltı sofrasına acayip yakıştı. sağolasın.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.