Ne aramıştınız

29 Ekim 2010 Cuma

TENCEREDE FİNCAN KEK

Yine nereden bulduğumu hatırlamadığım bir tarif. İlk kez yaptım tabi biraz acemilik oldu.Fincanların dışındaki taşmalardan anlarsınız zaten. Ama sonuç muhteşemdi. Eşim ve oğlum bayıldı. Oğlum "anne bundan hep yap" dedi. Hem kolay hem de lezzetli. Kek kabarmadı, fırın güzel ve eşit pişirmiyor falan gibi sıkıntılar da yok. Çocuklara hazır topkek almak yerine bundan yapılıp, kapalı kapta dolapta muhafaza edilip, zaman zaman çıkarılıp yedirilebilir. Sağlıklı, lezzetli. Daha ne olsun?
Malzemeler:
1 Yumurta
1 çay bardagı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:

Önce şekerle yumurtayı, boza kıvamına gelene kadar çırptım. Sütü de ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kuru malzemeleri eleyerek ilave ettim ve çırptım. 6 tane nescafe fincanını yağlayıp içlerine yağlı kağıt koydum. Kek karışımını fincanların yarısına kadar doldurdum. Üzerlerine iri kırılmış ceviz serpiştirdim. Bir tencereye ılık suyu, fincanların dışından yarısına gelene kadar döktüm ve ağzı açık olarak kaynamasını bekledim. Kaynayınca tencerenin kapagını kapattım, ağzını hiç açmadan kısık ateşte 20-25 dk pişirdim. Altını kapattıktan sonra 10-15 dk kadar kapağı açmadan dinlendirmek gerektiği yazıyordu tarifte ama ben o kadar dayanamadım ve kekleri çıkarırken elimi fena halde yaktım.
NOT:Tencerenin kapağında toplanan su damlaları keklerin üzerine akmasın diye kağıt havlu veya temiz bir bez koyulabileceği yazıyordu. Ama benim tencerem derin olmadığı için bunu yapamadım çünkü kekler beze yapışacaktı. 


Bunları da bu hafta sonu yaptım:

8 yorum:

  1. elinize sağlık hep duyduğum ama yapmadığım bir lezzet
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ben de çok uzun zamandır yapmak istiyordum. kısmet bu zamanaymış. bundan sonra da hep yaparım allahın izniyle. çok kolay ve çok güzel.

    YanıtlaSil
  3. Olá!
    Conheci o seu blog e suas receitas...
    As receitas são apetitosas.
    Seu blog é bonito e agradável.
    Bom fim de semana!
    Beijinhos.
    Brasil.♥♥

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Çeşnici Handan Hanım.

    YanıtlaSil
  6. obrigado Magia da Inês. Fico feliz em como sobre.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor.Şu an başka bir kek fırında olmasaydı hemen onu denemek isterdim.Güzelde kabarmışlar.Tam kıvamında görünüyorlar.Top kek olmuşlar...:)Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. teşekkürler. tadı da nefis oluyor ve tarif her seferinde güzel tutuyor. kesinlikle denemelisiniz. mesela fırındaki kekinizi yiyip bitirdikten sonra :))

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.