Ne aramıştınız

8 Ekim 2010 Cuma

UN KURABİYESİ

Ağızda dağılan ve dayanılmaz bir lezzet. Bir forum arkadaşımdan aldığım tarifi dayanamayıp hemen denedim. Eşimin yorumu: "Şimdiye kadar yaptığın en güzel kurabiye." Şiddetle tavsiye olunur.
Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
1 su bardağı dolusu pudra şekeri (şekerli seviyorsanız miktarını bir buçuk su bardağı yapabilirsiniz..)
4 bardak un
(Kulak memesinden biraz daha sert bir kıvamda olmalı un miktarını bir bardağa artırabilirsiniz)
5-6 silme kaşık nişasta
üzeri için:Dilerseniz pudra şekeri.
Yapılışı:
Yağ ve şekeri iyice yoğurun. Pürüzsüz bir hale gelmeli. Daha sonra elediğiniz unu yavaşça ekleyin ardından nişastayı katın. Hamuru iyice yoğurun (mümkünse mermer tezgah üzerinde.hamurun püf noktası budur). Daha sonra hamurdan büyük parçalar alarak rulo yapın .1-1;5 parmak genişliğinde olacak. Ruloları ikişer parmak ara ile verev şekilde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepside (veya yağlanmış tepside) 160 derecede 15-20 dk kadar pişirin. Kızarmadan fırından alın(beyaz kalmalı). Ilıyınca dilerseniz pudra şekeri serperek servis yapın.
Not: Pişirme süresi fırınınıza bağlıdır. Sık sık kontrol edin  üzeri kızarmasın. Yaptıktan 1-2 gün sonra daha lezzetli olur.


2 yorum:

  1. Nefis gözüküyor,elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim. tadı da harika oldu. ben artık başka un kurabiyesi tarifi aramayacağım sanırım.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.