Malzemeler:
Kreması :
1 lt süt
1 su bardağı tozşeker(ben yarım bardak kullandım)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta(nişasta miktarı az geldiği için ben 2 kaşık daha ekledim,kıvamı çok iyi oldu)
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
25 gr kadar margarin( katılmasa da olur)
Balkabağı sosu:
2-3 dilim balkabağı
Arzu edilen miktarda şeker
2-3 kaşık nişasta
Tabanı için:
1 pkt kedidili bisküvi
Bisküvileri ıslatmak için süt
Yapılışı:
Öncelikle kabaklar rondodan geçirilip yeterince şeker ilavesiyle pişirilir. İyice yumuşadıktan sonra üzerine nişasta eklenir ve hafifçe koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edilir. O bir kenarda beklerken bisküviler süte batırılır ve bekletmeden hemen çıkarılarak borcam tepsiye dizilir. Bisküviler bittikten sonra vanilya ve margarin hariç kremanın tüm malzemeleri çırpılır(yumurtayı önceden çırpıp diğer malzemeleri üzerine ekleyin) ve sürekli karıştırarak pişirilir. Kıvama gelince vanilyası ve margarini de eklenir(ben margarin koymadım). Altı kapatılıp bisküvilerin üzerine yayılır. Balkabağı sosu da en üste yayılır ve arzu edilen şekilde süslenerek servis yapılır.
çok lezzetli gözüküyor elinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler..
teşekkür ederim. gerçekten de lezzetli oldu.
YanıtlaSilBal kabağı zaten kendi başına muhteşem bir tat birde kedi dili ile pasta olmuş süperdir sanırım.
YanıtlaSilEllerine sağlık,sevgiler...