Ne aramıştınız

3 Aralık 2010 Cuma

EKMEK PİZZASI

Salam ve sosisi kolay kolay eve sokmadığım ve hazır sucukların tadını da sevmediğim için bu kez kıymayla denedim. Vaktim de kısıtlıydı ve hamur yoğuramadığım için ekmekle hazırladım. Tadı nefisti. Kıyma bambaşka bir lezzet vermişti ve balkabağı da bu lezzete çok yakışmıştı.
Malzemeler:
1 su b. kadar küçük küpler halinde doğranmış balkabağı
2-3 adet yeşil biber
2 adet orta boy domates
1/2 su b. kadar kıyma( göz kararı koyduğum için ölçüyü bu şekilde verebiliyorum, kavrulmuş kıyma kullandım)
3-4 dal yeşil soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet yumurta
Zeytinyağı
1 kaşık kadar domates salçası
Tuz ve arzu edilen baharatlar
Üzeri için kaşar rendesi( ben unutmuşum resme bakarken farkettim)
Yapılışı:
Domates, biber, soğan ve sarımsağı istenilen ölçüde doğrayın( balkabağını çiğ kalmaması açısından küçük küçük doğrayın). Kıyma, yumurta, doğradığınız malzemeler, tuz, baharat ve az miktarda z.yağını  iyice karıştırıp bir kenara alın. Domates salçasını biraz suda eritip kekik ve z.yağı ile karıştırdıktan sonra enlemesine ikiye bölünmüş ekmeğin ( ekmeği istediğiniz ölçüde küçültün) üzerine sürün. Üzerine hazırlanmış olan kıymalı karışımı paylaştırdıktan sonra fırına verin ve kabaklar pişip pizzaların üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarmadan önce kaşar rendesini serpip eriyene kadar biraz daha fırında tutun.
Not: Ben 175 derecede pişirdim. Balkabakları sert kalmamış, tamamen pişmişti.

1 yorum:

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim.